Bli kjent med drømmedestinasjoner

Vi starter hos 7 Koppies, boutique-style gjestehus med storslagen utsikt mot fjell og daler, beliggende utenfor Franschhoek, Sør-Afrikas gastronomiske sentrum.

En svingete grusvei slynger seg oppover i naturen, gjennom 50 hektar med fynbos, som er buskvegetasjon med ekstraordinært biologisk mangfold unikt for Cape-regionen. Man kjører litt rolig og forsiktig til eiendommen hvor utsikten åpenbarer seg med Simonsberg-fjellene og den frodige grønne vindalen i Franschhoek. 7 Koppies er en praktfull eiendom med fredelig atmosfære hvor skuldrene kan senke seg. Hvis du noensinne har drømt om å finne et sted hvor man bare kan «være», så er dette et utmerket alternativ.

Eierne er James Jayasundera som driver Ampersand Travel med luksusreiser, og Marc-Ludolf von Schmarsow som er arkitekt og interiørdesigner med eget firma Lumisol i München. De møter meg og sammen går vi inn i hovedhuset med kjøkken, spisestue og sitteområde i åpen løsning, som gjestene disponerer. Store vinduer gir utsyn over grønn, velstelt plen og infinity pool på 25 meter med paviljonger på hver side. Perfekt sted for å nyte solnedgang og skumringstiden, kanskje med en Gin Tonic? Jeg begynner allerede å se for meg mange gode opplevelser i disse estetiske omgivelsene.

Seks rom og suiter, samt en villa, er alle individuelt innredet i smakfull og tidløs stil, beroligende farger og naturlige materialer, kall det gjerne avslappet luksus. Interiøret skaper et fredelig miljø designet for å få mest mulig ut av naturen rundt. Selve atmosfæren fremkaller en følelse av at stedet har utviklet seg over tid, slik dyktige interiørarkitekter kan få til. Lokale håndverkere har bidratt, mens møbler, gjenstander og kunst er kjøpt inn fra hele verden. på markeder i Paris, i India og helheten består av gjennomtenkte elementer. Svenske spindleback-stoler fra sekstitallet, lamper formet som ugler og ananas, Sengetepper er i Jaipur-inspirert blokktrykk, noen malerier er av den srilankiske kunstneren Vajira Gunawardena, tekstiler har William Morris-mønstre og plakater er kjøpt inn på markeder i Paris.

Hvordan startet ideen? 7 Koppies ble til ved en tilfeldighet, da James Jayasundera tok med seg sin partner Marc-Ludolf von Schmarsow til Sør-Afrika for første gang. De var i Franschhoek og rett før de skulle dra til flyplassen så de på bilder av eiendommer til salgs. Blikket falt på et gårdshus som var mange ganger større enn de andre husene, mens prisen var langt lavere. Mye av forklaringen var den landlige beliggenheten halvveis oppe på et fjell, noe de likte. De slo til, og rakk utrolig nok flyet tilbake til München.

Den omfattende renoveringen og forvandlingen av den gamle bygningen og utforming av to nye fløyer, tok to år. Marc reiste fra München hver sjette uke for å føre tilsyn med byggingen i samarbeid med en lokal arkitekt, Jan Desseyn. For å anlegge grøntområdet fikk de hjelp av hagedesigner Francesca Watson og botaniker Fiona Powrie. Sammen skapte de den fantastiske følelsen man kjenner på når man vandrer rundt. De har også koblet hagen til det åpne kjøkkenet og stuen for å skape en flytende sanseopplevelse, med forskjellige utsiktspunkter, avslappende sittegrupper og rikelig med plass for sosialt samvær. Kjøkkenhagen fører til frukthagen, som omslutter den større naturlige vegetasjonen der landskapet åpner seg, og turstier fører opp til den høyeste toppen.

Etter bad og avslapning, kan man bli fristet til å gå en tur.  Men man trenger ikke, man kan bare «være». Nyte utsikten mot vinrankene, fjellene og himmelen. Naturen er sjelebot. Vel verdt en reise.

https://7koppies.co.za

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *