Thea Dyring, engasjert student på studieopphold i Sør-Afrika

–Jeg tar Bachelor i Internasjonale Miljø og Utviklingsstudier på i Ås (Norges miljø-og biovitenskapelige universitet). Thea Dyring

Hvorfor er du i Sør-Afrika i vinter?

–Jeg er i Sør Afrika for å skrive en kort oppgave om Biodynamisk og Organisk vinproduksjon og hvilke virkninger det har på planeten og samfunnet.

Hvorfor valgte du dette landet?

–Jeg valgte Sør Afrika basert på flere årsaker. Først og fremst fordi jeg har kjennskap til en vingård her, Reyneke Wines, som driver med Biodynamisk vinproduksjon, men også fordi tiden jeg ønsket å reise på passet med innhøsting av druene. Jeg vet også at NMBU har et godt samarbeid med Universitetet i Stellenbosch som ga meg en ekstra trygghet siden gården jeg besøker ligger i nærheten av Stellenbosch sentrum.

Det passet også veldig fint å få litt pause fra norsk vinter og nyte den Sør Afrikanske sommeren!

Hvordan har du det her?

–Jeg trives utrolig godt her nede. Alle jeg har møtt er utrolig imøtekommende og hyggelige. Jeg er heldig som får være med på mye av vinproduksjonen, men også ha tid til å utforske byen og naturen rundt. Sør Afrika er et herlig land å besøke og menneskene her er utrolig hyggelige, noe som gjør at det å reise alene går veldig bra.

Hvilket tema skal din master omhandle?

–Dette er utrolig nok en oppgave på masternivå jeg har fått tillatelse til å skrive som en del av min Bachelor! Men den omhandler i hovedsak virkningene en type jordbruk har på jorden og samfunnet da dette er et tema vi ofte diskuterer i flere fag som del av min utdanning. Jeg ønsker imidlertid å ta master i Entreprenørskap og Innovasjon som også er på NMBU og bruke kunnskapen her videre.

­ Hva slags jobb ser du for deg?

–Veldig usikker! Men jeg ser for meg en jobb hvor jeg kan konsultere og rådgi et selskap om hvordan man bør utvikle seg videre på en bærekraftig måte både for miljøet og selskapet.

Noe annet du har på hjertet?

–Denne turen er en tur jeg har konstruert selv, med akademisk arbeid godkjent gjennom skolen. Dette er en løsning flere burde utforske både som et alternativ til utveksling, men også for å få relevant erfaring. Anbefaler virkelig å ta det ekstra steget og legge inn litt ekstra innsats for å kunne få slike muligheter som jeg har fått ved å dra hit, avslutter Thea Dyring.

Lykke til videre!

Vinmaker og eier av Reyneke Wines, Johan Reyneke, kjører rundt og forteller om biodynamisk jordbruk på sin eiendom i Stellenbosch. Johan er også en dyktig surfer, en skikkelig sympatisk og kul kar. Gode viner lager han også. De finnes på Vinmonopolet. Prøv gjerne Reyneke Organic Chenin Blanc, kr 201,90, varenr 10533601. Med aroma av aprikoser og hvite fersken som følges opp av toner av mandarinskall og honning. På smak er vinen frisk og livlig med smaker av appelsinskall og delikate nøtte-toner. Velbalansert og rund i avslutningen.Passer til et glass alene eller til fisk, sjømat, salater, småretter.

(Tips fra Gunnhild Bjørnsti)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *