Champagnekurs med Tara Weekend på Strømstad Spa

Tara Weekend på Strømstad Spa

Når damer møtes, skjer det mye positivt. Vi inspireres av hverandre. På Strømstad Spa storkoste jeg med alle de hyggelige Tara leserne og delte erfaringer om spennende smaker og gode opplevelser. Vi snurret på vinglasset, luktet grundig og fikk ny kunnskap sammen. Damer setter pris på når jeg lærer bort mine beste tips om hvordan man kan nyte vin og bobler.

Terrasseviner

Servert på Tara Weekend på Strømstad Spa, den 9. mai 2017 – samme dag som den internasjonale Sauvignon Blanc dagen.

Sauvignon Blanc

4408001 Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2016, Marlborough, New Zealand, kr 129,90 (Bestillingsutvalget)

Fruktig og frisk med preg av pasjonsfrukt i ettersmaken. Druer: Sauvignon Blanc 100%

5020601 Dezat Sancerre 2015, Sancerre, Frankrike, kr 189,9 (Bestillingsutvalget)

Ung og preget av moden frukt, sitrus og eple, hint av mineraler. Druer: Sauvignon Blanc 100%

 Soave

4073401 Anselmi San Vincenzo 2015/2016, Veneto, Italia, kr 139,90 (Basis)

Svakt krydret og moden fruktighet. Litt bitter ettersmak. Druer: Garganega 70%, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Rosevin

3786201 Roubine La Vie en Rose Côte de Provence 2016, Provence, Frankrike, kr 169,90 (Bestillingsutvalget) – for magnum kr 379,90 varenr 3786205

Frisk og ren, preg av røde bær og urter, litt varm ettersmak. Druer: Tibouren 60%, Cinsault 40%

 

CHAMPAGNE

BLANC DE BLANCS, en perfekt start

4447701 Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut, Champagne, Frankrike, kr 318 (basis)

Dette er en delikat champagne laget med kvinnelig touch av Delphine Cazal, som leder sitt eget familiedrevne champagnehus. Druene er chardonnay fra de beste vinmarker (Grand Cru) som gir en elegant og konsentrert smak. Stilen er ekstra tørr, frisk og behagelig syrlig, passer som aperitiff, til østers, sjømat, grønnsaksretter og salater.

BRUT, passer alltid

3456101 Laurent-Perrier Brut, Champagne, Frankrike, kr 409,90 (BU)

Dette er champagne fra et tradisjonsrikt champagnehus som kombinerer de tre druetypene av 55 baseviner og reserveviner til sin velsmakende ”cuvée” med forfriskende, tørr stil slik som vi liker champagne. Denne passer perfekt som aperitiff, og fylden fra rødvinsdruen får den til å balansere ypperlig til småretter, fisk og sjømat.

BRUT, en klassiker

6200801 Louis Roederer Brut Premier Champagne, Frankrike, kr 429,90 (basis) kr 889,90 (magnum), kr 2.350 (3 liter), kr 4.990 (6 liter)

Roederers husstil er sammensatt av 5% baseviner og 105 reserveviner som er lagret på eikefat. Det gir en ekstra konsentrasjon i friskheten som mange verdsetter. Smaken fra de tre høykvalitets druevariantene spiller på eple og sitrus, mineralitet og lang ettersmak. Passer alltid som aperitiff og til all mat du ønsker du champagne til.

ROSÉ

640701 Lanson Rose Label Brut, Champagne, Frankrike, kr 409,90 (basis)

Lanson er kjent for å lage en utrolig frisk champagne, deres husstil er uten malolaktisk gjæring som gir smak av den aller friskeste sort. I roseutgave blir det ekstra vellykket til toner av mer røde bær og utviklet preg med fin mineralitet. Lanson Rosé kan du servere som en spennende aperitiff, gjerne med fingermat, og som en lekker matchampagne til kylling, kalv, laks eller rosa sjømat, hummer spesielt.

 

ROSÉ

4402201 Veuve Clicquot Brut Rosé, Champagne, Frankrike, kr 469,90 (basis) magnum kr 1099,90

Vi kan takke madame Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin for tørr champagne og rosé, hun utviklet champagnestilen slik vi kjenner den i dag. Hun var også en pådriver for å øke kvaliteten på den boblende drikken og ble en legende i Champagnes historie. For å oppleve dette kjente champagnehuset, synes jeg roséutgaven er leskende og delikat. Den skinner med dyp rosa farge i glasset, dufter himmelsk av røde bær, med noter av urter, sjokolade, karamell og kjeks. Smaken har deilig rødbærsfruktighet med myke tanniner som gjør den ”rosa enke” til perfekt følge til sjømat, kylling og lyst kjøtt.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *