Møte med Marisol, spamanager på en paradisøy

IMG_6954

Jeg er på Halaveli, en nydelig tropisk øy i Maldivene. Her er det hvit korallsand som reflekterer sollyset på en intens måte, havet er krystallklart og palmene vaier lett i den milde brisen.

Halaveli basseng

– Mange gjester sier det er som paradis her. Vi har spaanlegg designet som water bungalows, det er sjeldent! Forteller Marisol, spamanger på U’Spa på Constance Halaveli.

Halaveli gangvei

Vi titter på behandlingsrommene med utsikt over det turkisblå havet, hører bølgeskvulp og ser ned i sjøen fra en glassåpning i gulvet.

– Når man legger seg ned på behandlingsbenken, titter man ned i havet istedenfor på en bolle med blomster, alle gjestene liker det, forklarer Marisol.

Konseptet bak U’Spa handler om å finne tilbake til seg selv. U’en står for ”You” og gjestene skal finne det de søker. – Om det er ”your lifestyle”, ”your relaxation” eller ”your wellness”, påpeker Marisol.

Behandlingene utføres med produkter fra sveitsiske Valmont som virker på å fornye cellene. Spesielt er collagenmasken for ansiktet populær.

IMG_7045

– U’Spa har også egne produkter tilvirket i Sør-Afrika skreddersydd med naturlige ingredienser til våre gjester.

Den mest populære kroppsmassasjen heter Signature, hvor de erfarne terapeutene bruker en ”free style” teknikk for å fokusere på de områdene som kroppene trenger.

– Vi har erfarne behandlere med mange års erfaring, de er kommer fra Indonesia, Filippinene, Marokko og Thailand.

Hva er særpreget for de ulike kulturene?

– I Indonesia er man spesialisert på å få kontakt med gjesten via hjerte og sjel, det ligger i deres kultur. Terapeutene jobber med å gi kjærlig omsorg til gjestene, som noe helt motsatt av å massere mekanisk.

Marisol selv er fra Filippinene og forteller at massasjestilen derfra er klassisk, god kroppsmassasje som passer for alle, mens i Marokko er såpeskrubb tradisjonen.

IMG_6957

– I Thailand er utgangspunktet thaimassasje med stretching, det er ekstra positivt for å mykne stive muskler. Watpo kalles teknikken som læres bort i Bangkoks tempelskole.

Jeg skal prøve en klassisk Signature massasje med den marokkanske massøsen Hanna, og starter behandlingen med å lukte på tre oljer som skal gi avslappende, balanserende eller oppkvikkende effekt.

u-spa-massage-oils

De lukter alle så utrolig deilig, og jeg velger oljen som skal gi energi. Det ble et riktig valg. Hanna er utrolig dyktig til å massere, hun finner alle de stive punktene. Hun starter med å rolig varme opp knutene som sitter i skuldre og rygg, og bearbeider gradvis stivheten til den gir slipp.

Jeg kjenner meg så utrolig vel etterpå, setter meg i avslapningsområdet og nyter noe så enkelt som det å være til! Det fantastiske synet over himmel og hav gir sjelefred. Halaveli kjennes som et paradis på jord.

IMG_7178

– Det er en spesiell energi her på Halaveli. Til soloppgang på morgenen kjenner du kraft. På dagen lever du med sol og sjø for gode opplevelser, og på kvelden kjenner du ro og fred til solnedgangen. Det er en liten men ekstra koselig øy, ja som et paradis. Her kjenner man seg inkludert og akseptert. Man finner sjelefred og kan gjenoppdage hvem man er.

Jeg lytter intenst til Marisol. Hennes øyne gnistrer av glede når hun snakker om Halaveli.

–  Vi er påvirket av naturen, miljøet og mennesker. Mye kan skje på det indre plan, selv om man bare slapper av. Man ser seg selv veldig annerledes her. Verden er langt unna. Havet skaper en avstand til resten av verden.

Hun forteller at man får den dypeste ro man noensinne kan oppleve, når man ser på havet. Man kan også komme i dypere kontakt med sine følelser.

Halaveli

– Jeg er så betatt av hvordan fargene i naturen forandrer seg fra dag til dag. Selv om vi har mye sol, så er lys og solnedganger så foranderlige – det er spennende å følge med. Det er en ubevisst tiltrekning.

IMG_7037

Neste morgen møter jeg Marisol til yoga og pusteøvelser. Det er en perfekt start på dagen! Vi sitter i et rom med åpen utsikt over havet, puster dypt og rolig og kjenner livskraften strømmer på.

Hun er ekstra godt trent i yoga. Da hun startet i spaindustrien på Filippinene ble hun trent av en dyktig dame som hadde en enkel filosofi: Terapeutene måtte gjøre 30 minutter yoga før de ga behandling for å sentrere seg og ha det godt med seg selv før man berører og behandler en annen person.

– Vi ble trent til å gi massasje som om vi holdt gjestens hjerte samtidig. Det gir en helt spesiell kontakt. Vi beveger også hendene på en spesiell måte, med eleganse og som en dans.

Marisol er takknemlig for sin læremesters kunnskap. – Hun hadde en så god introduksjon til velvære, yoga og selve livet. Hun fortalte at alt starter med oss selv, vi kan ikke gi noe til andre som vi ikke tror på selv.

Jeg kjenner en så stor glede av å kunne få oppleve Halaveli med Marisols innsikt.

– Husk, du kan bevare denne gode tilstanden her fra Halaveli. Du kan påvirke dine følelser ved å velge din sinnsstemning så du har det bra i hverdagen, avslutter Marisol.

IMG_6967

Tusen takk for samtalen Marisol, og lyset og stemningen fra Halaveli lever videre.

For mer informasjon: www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/maldives/halaveli/spa/

For reiseinformasjon: www.mantareiser.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *