Drømmejobb på Maldivene

På mine mange reiser liker jeg å møte mennesker som gir noe ekstra. Barbara Elkaz er en av disse interessante personene. Hun kommer opprinnelig fra Kroatia og lever og jobber nå på Maldivene, på Constance Halaveli, som resident manager.

IMG_7395

– Jeg kom for første gang til Maldivene i 1991 og ble helt betatt. Det var som kjærlighet ved første blikk, forteller hun.

Barbara studerte markedsføring i Venezia og under sine masterstudier i turisme lærte hun seg å si ja til livets sjanser.

– Jeg ble bedt om å delta på et prosjekt på Maldivene og mine medstudenter spurte meg om jeg ikke var redd for å dra så langt bort. Jeg tok motet til meg og dro av gårde, det har jeg ikke angret på. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve et så fantastisk land.

IMG_7180

Hun har også jobbet for Constance gruppens flotte resort Belle Mare Plage på Mauritius og søsterhotellet Moofushi på Maldivene. Nå stortrives hun på Halaveli.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne få jobbe i slike omgivelser og ha muligheten til å reise rundt til spennende steder i Asia med jobben. Jeg har en lidenskap for jobben i reiselivsbransjen og nå lever jeg ut drømmen min. Jeg er litt som en sigøynersjel.

Constance-Halaveli-Maldives-Resort-05

Barbara er en av disse menneskene som du ser har kommet på rett hylle. Hun er alltid tilstede, så interessert og engasjert i alt og alle. Hun husker alltid hva man snakket sammen om sist, legger merke til hva man liker og de små detaljer. Det er slike personer som er med på å gjøre et opphold på et hotell utenom det vanlige.

– I ungdommen begynte noen venner tidlig å planlegge hva de skulle bli. Ikke jeg! Jeg ville opprinnelig prøve meg som skuespiller eller interiørdesigner, men det var få studieplasser i Kroatia. Som ved et lykketreff jobber jeg nå med hotell som har den beste interiørdesign i luksuskategorien, så mine interesser falt naturlig sammen. Livet fikk alt til å stemme for meg på en måte jeg ikke kunne ha forutsett.

constance-halaveli-resort

På Halaveli møter Barbara gjester fra hele verden som fra England, Tyskland, Italia, Australia, USA, Japan, Korea, Brasil, Argentina og Skandinavia. Og mange kommer tilbake.

– Nå i februar er 36% av gjestene repeaters, det er en ære. Da vet vi at gjestene har hatt gode opplevelser tidligere og vil ha mer.

Som resort manager kjenner hun godt til hva Halaveli har å by på. Det er et resort i toppklasse. For alle som søker det beste.

– Halaveli er velsignet med vakre strender, fantastisk utvalg av god mat og vin, og en av landets beste vinlister på 1300 viner. Vil man på tur, kan man gå øya rundt og kjenne seg på sin egen planet som i boken Den Lille Prinsen. Her er ingen trafikk, bare en nydelig paradisliknende atmosfære. På Halaveli slapper man av med ”simple luxury”.

constance-halaveli-maldives-water-villa1

Barabra har reist mye, bla til Mauritius, Seychellene og rundt i Asia, men det er Maldivene som ligger hjertet nærmest.

– Maldivene består av bare øyer, det er et så unikt og vakkert sted. Her er behagelig temperatur og klima, og vi er omgitt av hav. Strendene er uslåelige, det er vel bare noen steder i Fransk Polynesia som kan måle seg. I tillegg er det så lett å komme hit, de store flyselskapene som Qatar, Emirates, Ethad, British Airways, Turkish Airlines, Pathay Pacific og Singapore Airline flyr alle hit.

IMG_6944

Hva mer kan du fortelle om opplevelsen på Halaveli?

– Her er det fantastisk, vi er i en lagune som er akkurat passe stor og stedet gir en emosjonell opplevelse. Man tenker ikke så mye på verden utenfor. Man fortaper seg i stjerner, måneskinn og naturopplevelser, våkner og ser utover det vakre havet som minner om transparent krystall.

IMG_7199 trapp

Kjeder noen seg?

– Noen er rastløse og er vant til å alltid være i aktivitet. De kan være redd for å oppholde seg her for lengre tid, fordi de er ikke vant til å stoppe opp. Men det er mye å gjøre her, man kan svømme, snorkle, dykke, gå på gymmen, ta en massasje og prøve vannsport. Så vi opplever at de som kommer for kort tid, angrer. De koser seg med lange frokoster, svømmer, tar en liten ettermiddagslur og vips så er dagen gått. Ikke alle er vant til å ha så mye tid for seg selv. Man trenger ikke få skyldfølelse selv om man slapper av.

www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/maldives/halaveli/

IMG_7394

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *