SHA Wellness Clinic – hvor mat er medisin

Grunnlaget for god helse er riktig ernæring. Gjerne i kombinasjon med trening og massasje for ekstra velvære og positiv fysisk form.

SHA-E10-1250x420

SHA er en helt ny opplevelse for deg som er vant til å være på spa. SHA Wellness Clinic er et medisinsk senter i Albir, Spania med terapeuter fra både vestlig og østlig filosofi. Ønsker du akupunktur eller shiatsu, finnes det. Vil du til en vanlig lege, går det også fint. Foretrekker du å lære mer om anti-aldrings teknikker, er dette stedet. Senteret har dyktige fagpersoner fra utallige områder, og alle disipliner samarbeider for at du som klient skal bli tatt vare på.

Exteriors -Palapa

(Unn deg en pause i en cabana)

Beliggenheten er helt praktfull og en del av Sierra Helada naturpark! På en høyde utenfor den lille byen Albir troner SHA med moderne arkitektur, terrasser, stort utendørsområde med bassenger, solstoler og cabanas. Innredningen er moderne med mye glass og marmor. Totalt er SHA fordelt på fem bygninger på 27.000m2 med 15.000m2 hageanlegg. Gjestene bor på flotte rom med terrasser på 80 til 320 m2. Velværeområdet utgjør 6.000m2 med Technogym treningsrom, pilates og yoga studios, interaktivt kjøkken for matlagingsklasser samt avslapningsrom. Interiørdesignen er skapt av Elvira Blanco Montenegro og arkitekten heter Carlos Gilardi fra Uruguay.

SHA_Walk

Klimaet er mildt og har behagelig temperatur året rundt. Verdens Helseorganisasjon informerer at området har et av verdens beste klimaer som er en viktig faktor for å opprettholde optimal helse.

Alfredo Bataller & Graciela Pineda 1

Alfredo Bataller Parietti grunnla klinikken for 8 år siden. Han led i 30 år av alvorlige fordøyelsesplager som reduserte hans livskvalitet. Alfredo ble behandlet av ulike leger som alle etter utallige undersøkelser tilbød ham ulike medisiner. Ingenting virket. I 2002 fikk Alfredo en alvorlig diagnose, og han ble anbefalt å gå til en lege som også var utdannet innen naturmedisin. Denne legen hadde bred kunnskap om helse via riktig ernæring. Alfredo startet et nytt kosthold og ble helt frisk. Han var helt fascinert av å bli bra etter kun én måned og over å ha funnet selve løsningen for helseplagene. Bataller Parietti bestemte seg for å foreta flere undersøkelser og studier av fordelene med sunn kost og naturlige behandlinger. Han kom i kontakt med verdens ledende innen makrobiotisk tankegang, den verdenskjente Mr. Michio Kushi. Alfredo forstod mer om opphavet til helseproblemer, og ideen bak SHA er ikke bare å lette symptomene til sykdom men å finne varige løsninger. Han bestemte seg for å dele kunnskapen i et prosjekt som kombinerer visdom fra mange århundrer med de siste fremskrittene innen vestlig medisin. Slik ble SHA klinikken født.

SHA_Medical Consultation

I dag jobber 250 spesialister innen alt fra kinesisk medisin, akupunktur, fysioterapi, vestlig medisin, estetisk medisin til tannpleie på SHA. Man velger om man vil følge et eget program (14 å velge fra) eller delta på dagens aktiviteter som er satt opp som en ukeplan. Alle gjester starter oppholdet med en legekonsultasjon og helsesjekk, og man blir nøye fulgt opp underveis. Mange kommer for vektreduksjon og detox (rense kroppen), andre for å slutte å røyke, noen for å oppnå mer velvære og energi.

SHA_Cooking class

Det mest spesielle er likevel at ernæring står i sentrum. Man kan velge egne menyer som går på lavkalori retter, detox konsept eller SHA spesialmeny. Maten er vakkert tilberedt, og smaker rett og slett fantastisk. Ingrediensene er kortreiste og ut fra sesong. Vil du ha kaffe eller vin, finnes det. De færreste nyter de drikkene under sitt velværeprogram men det å vite at det finnes gjør kuren enklere.

SHA Cuisine 02

Kosthold er kanskje den mest undervurderte påvirker av vår daglige velvære, og på SHA merker man raskt hvordan de sunne rettene gir positiv effekt. Mange som ikke går på detox eller slankeprogram, velger likevel de menyene fordi maten er så fargerik, interessant og velsmakende.

SHA_Agenda Planner

Mat som medisin er en positiv helsetrend og SHA har etablert seg som en verdenskjent pioner. De har vunnet utallige priser og utmerkelser for sin filosofi om å forbedre og styrke moderne menneskers helse ved hjelp av ernæring, naturlige terapier og de mest avanserte vestlige teknikker.

shawellnessclinic.com

Hvordan komme seg dit?

Fly til Alicante, og leiebil derfra eller man blir hentet. Turen tar ca 45 minutter. Klinikken er åpen hele året.

Hvem passer SHA for?

Alle som er interessert i egen helse, forebygge og forbedre.

SHA_Wellness Clinic Area (1)

Siste utmerkelse

Best Destination Spa 2017 fra Condé Nast Johansen Award for Excellence.

Andre utmerkelser

“Spain’s Best Wellness Retreat”, World Spa Awards, 2016 “Best Wellness Clinic Pioneer Worldwide”, A tu Salud, La Razón, 2016 “Best Spa Hotel”, Condé Nast Traveller Russia, 2016 “Most Directional Clinic 2016”, Condé Nast Traveller UK, 2016 “Best Destination Spa International”, Condé Nast Johansens, 2016 “Thermage Black Diamond Award”, Black Diamond, 2015 “Best Medical Wellness Longevi” 7 Star Global Luxury Awards, 2015 “Best Spa in Spain”, Traveler, 2015

“Best Spa in Europe”, Spa Finder, 2015 “Best Aesthetic and Wellness Center” Condé Nast GQ 2015   “Spa Resort International”, Spa Diamond 2015 «Best Spa of Spain» Condé Nast Traveller 2010, 2015 “Most Unique Treatment” Condé Nast Johansens Spa Awards for Excellence 2015

Hva betyr SHA?

Sha betyr både ”Kongen over alle konger”, ”Opplyst” og er et mantra på utpust i meditasjon.

Interiors -Entrance

Faktaramme:

Beliggenhet: Albir Beach, nær den hyggelige byen Villa de Altea.

Ansatte: 300 spesialister fra 35 nasjonaliteter.

Type: Medical spa

Pris pr rom: Fra 320 euro for 2 personer. Man kan komme til behandlinger selv om man ikke bor på klinikken.

Pakkepriser: Sjekk nettside for oppdaterte priser på velværeprogram, spesialkurer og enkeltbehandlinger.

SHA Treatments - Aqua Relax Massage

Prøv gjerne behandling og terapi i vann.

Exteriors -Pool area_6

SHA Wellness Clinic har stort utendørsbasseng med flott utsikt over Albir og Middelhavet.

SHA_Spa

Velværeavdelingen har innendørsbasseng, hvor det også tilbys trening og behandlinger i vannet.

SHA_Yoga in the Lighthouse lavere

Yoga til solnedgang roer ned dagens tempo.

SHA Treatments - Personal Training

Personlig trening i det fri!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *