Il Ballo del Doge – Venezias mest berømte karnevalsball

Il Ballo del Doge i Venezia er selve drømmen for alle som elsker kostymer. Bak står den geniale og superkreative Antonia Sautter, med et fyrverkeri av ideer. – Jeg skaper dette ballet til glede for andre, men også for meg selv. Sier Antonia.

Antonia_Sautter-6 lav

I år arrangeres Ballo del Doge den 25. februar for 25. gang og opptakten til karnevalsballet er utrolig hektisk. Årets tema heter «Venezia è» og er Antonias hyllest til sin hjemby.

Ballo skilt image007

– Selv om jeg har organisert ballet mange ganger, er det utrolig mye arbeid hvert år. Jeg tegner kostymene, planlegger underholdningen, scenene, hvordan borddekorasjonen skal være, musikken og alle detaljer. Gjestene som kommer forventer noe nytt hvert år, og jeg liker å overraske dem. Jeg har alltid et nytt tema, forteller Antonia. Hun har egne ansatte som arbeider nitidig med å få alt ferdig og et stort team av frivillige som står på i flere måneder for at dekorasjoner, underholdning, lys og tekniske detaljer er på plass.

IL-BALLO-DEL-DOGE-2016-1126

Hvert år har sitt eget tema, og i år er det Antonias hjemby som skal hedres.

«….det er en sann hyllest til Venezia, min kjære by, den udiskutable mor og dronning av karneval og kunst. Denne gangen er opplevelsene mer tettpakket enn noensinne på én kveld. I mange fasetter. Venezia er en drøm, en lengsel og et minne som sitter i manges fantasi. Mellom kunst, glamour, fashion, film og storhet, oppsummert slik: Venezia è…så storslagen, så magisk, så glam, så DEG.

Il Ballo del Doge 19.jpg lav

Antonia arrangerte sitt første drømmeball i 1994. Da hadde hun en liten butikk hvor hun solgte kostymer, hatter og tilbehør som hun lagde selv.

Hodepryd Antonia Sautter IMG_3070 lav

Var det alltid din plan å jobbe med karneval?

–Opprinnelig var jeg sekretær og oversetter for et stort firma men jeg var ikke lykkelig der. Jeg ville leve ut mine drømmer og min fantasirikdom. Jeg tror at vi tiltrekker oss ubevisst hva vi liker, karneval er mitt liv og min skjebne.

Il Ballo del Doge 16

Hva er konseptet bak Ballo del Doge?

– Ballo del Doge handler om fantasi og drømmer. Det er så vakkert, det handler om en tilstand utenfor tid og sted. Det ikke bare et venetiansk ball, selv om skjønnheten i Venezia er helt spesiell. Ballo del Doge kan arrangeres alle steder og jeg har holdt det i andre byer som Moskva og Beirut.

Il Ballo del Doge 18

Deltagerne på Il Ballo del Doge kommer fra hele verden. De handler kostymer i forretningen til Antonia eller får det spesiallaget. Antonia har noen trofaste syersker på atelieret som jobber dedikert frem til karnevalsdagen med å få alt ferdig.

Il Ballo del Doge 12

– Årets ball blir så utrolig vakkert, vi skal sammen dele drømmen om skjønnhet. Vi mennesker trenger drømmer og gode følelser, det er spesielt viktig i vår tid!

Il Ballo del Doge 07

– Hvor kommer inspirasjonen fra? Det er alltid et mysterium. Men jeg skaper alltid med pasjon, det er drivkraften! Forklarer Antonia Sautter.

Antonia Sautter Fashion 1

Jeg har møtt Antonia mange ganger, også på hennes loftsatelieret med utsikt over Venezias tak.

Gunnhild og Antonia Sautter IMG_5420 lav

Hun er født her på øya og lever livet med karneval mer enn noen andre på denne planeten. Antonia skaper og tenker ut alle detaljene selv, fra kostymer til show, underholdning, middag og servering som holdes i et palass i tre etasjer. Så er da Antonia Sautter også verdensberømt. Ballo del Doge er det ultimate karnevalet.

– Jeg har ingen fast arbeidstid, jeg jobber alltid. Jeg tenker ideer og kostymer fra jeg står opp på morgenen til jeg legger meg på kvelden. Min visjon er å skape drømmer jeg kan dele med andre, avslutter Antonia Sautter.

www.antoniasautter.it

www.ilballodeldoge.com

Telefon   +39 041 2413802 og +39 041 5224426

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *