Chanel, duft & BOY

Det er alltid knyttet høye forventninger til motehuset Chanels duftlanseringer. Chanel satser helhjertet på kvalitet og de aller beste råvarene. De er kjent for sin hage i Grasse hvor det dyrkes sjasminer og roser utelukkende til bruk for Chanels dufter.

ÔÇóBOYHD 3-4

Husparfymør Olivier Polge har skapt Boy, duften til minne om Arthur Capel, Gabrielle Chanels store kjærlighet. Han fikk henne til å føle seg som en unik, kreativ person og hjalp henne i gang med egen virksomhet. Han fikk kallenavnet Boy, og dermed er Chanels siste duft i serien Les Exclusifs de Chanel smykket med samme intime navn.

Olivier Polge 8 lav

Gabrielle Chanel, også kalt Coco Chanel, forenklet moten for kvinner på 1920-tallet. Hun skapte behagelige plagg i jersey og ville at kvinner skulle ha bevegelsesfrihet. Hun var gutteaktig og Arthur Capel fikk sydd mange av de herreplaggene hun likte å gå med, av en engelsk skredder for at de skulle passe perfekt.

Gabrielle Chanel et Boy Capel sur la plage

(Bildetekst: Boy Capel sammen med Gabrielle på stranden i Saint-Jean-de-Luz, syd for Biarritz, i 1917.)

Duften Boy Chanel spiller på kjærligheten mellom Arthur og Gabrielle, og på leken mellom det feminine og det maskuline. Olivier har for første gang benyttet rose geranium i formelen. Denne blomsten er dyrket i Grasse hagen eksklusivt for Chanel og har en spennende aroma av roser og mint.

Olivier synes at denne blomsten har en uimotståelig enkelthet som han har utdypet med sitron og grapefrukt i toppnoten, samt frisk lavendel aroma. I hjertenoten finnes den nye rose geranium som kan minne litt om sitrongress, roser og mint minner om lichi. Den er komponert med roser og appelsinblomster med en myk opplevelse. Duften kan minne om salt solvarm hud. Som avslutning oppleves sandeltre, vanilje og musk samt noe mandelpreg. Fougère kalles duftstilen som er tolket i vår tidsånd.

Duften utvikler seg personlig på huden og skaper et individuelt særpreg på hver person, og kan benyttes av både menn og kvinner.

Chanel-la-gamme-les-exclusifs

Serien Les Exclusifs de Chanel består i alt av 15 dufter. Navnene på disse duftene symboliserer Gabrielle Chanels liv. En heter for eksempel Beige fordi det var en fargenyanse som hun elsket. En annen heter 31 rue Cambon som er motehusets adresse og hvor Gabrielle også bodde. Jersey er et annet navn etter hennes favoritt materiale.

Her er noen historiske bilder av Boy og Coco fra den tiden de hadde sammen.

c. 1910 GC avec Boy Capel

Gabrielle Chanel med Boy Capel i 1910.

1913 Chanel and Capel by Sem

Illustrasjon av Gabrielle Chanel og Boy Capel, tegnet av kunstneren Sem i 1913.

1913 Boutique Deauville

Gabrielle Chanels forretning i Deauville, fra 1913.

ÔÇóBOY VU DE HAUT

Chanel logoen i hvitt preger den sorte classy korken!

ÔÇóBOY GERANIUM ROSAT

Illustrasjon av den nye ingrediensen Rose Geranium.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *