Møte med Francesca Bortolotto Possati – hotelleier i Venezia

Mrs Bortolotto Possati DSC_1938

Mitt favoritthotell i kanalbyen heter Bauer Palazzo. Her har jeg bodd ved flere anledninger, under karneval, filmfestival og på private reiser. Beliggenheten er perfekt, med utsikt over kanalen, gondoler, mot staselig arkitektur og øya Giudecca.

Det at hotellet er privateid og ledet av en fascinerende personlighet, betyr mye for meg. Jeg setter stor pris på enkeltpersoner som satser kompromissløst og har ønske om å bevare viktige verdier og kultur. Francesca Bortolotto Possati er en slik kvinne.

Bauer-il-palazzo-22

Hennes bestefar Mr Bennati, en suksessrik skipsbygger fra Genova, kjøpte hotellet i 1931 og moderniserte det. Han fikk den originale fasaden i gotisk-bysantinsk stil restaurert, utvidet bygget på Campo San Moisè og lagde en ekstra etasje kalt “Settimo Cielo” – Den Syvende Himmel – som fortsatt er den høyeste i byen. Bauer Palazzo er et av de mest eksklusive hotellene i Venezia med lysekroner fra Murano og tunge gardiner fra Rubelli, den kjente tekstilprodusenten i byen.

62191654

Francesca Bortolotto Possati er både kunstkjenner og interiørdesigner, og kjenner Venezia fra innsiden. Hun kan mer om Venezias tiltrekningskraft og magi enn de fleste.

– Jeg har skrevet en bok om byen, den heter ”Venetian Chic” og beskriver livsstilen her! Førsteinntrykket til Venezia er ”seduction” – forførelse – hele byen gir deg en god følelse. Når man vandrer rundt oppdager man hele tiden noen nye detaljer. Jeg bor her og ser de ulike settingene med lys, stemninger og mennesker. Venezia er den ideelle teaterscene. Filmer, malerier og litteratur har sitt opphav her. For meg er Venezia en by hvor du trenger tid, ikke bare kommer raskt inn og forsvinner raskt ut som ”hit & run”. Livet her leves best langsomt. Det er mange måter å beskrive byen på og du skal lage din egen erfaring. For å leve som en ekte venetianer bør man kontinuerlig bekrefte nytelsen og forførelsesevnen og tolke det man ser.

Venetian Chic

Francesca forteller at man kan bli avhengig av Venezia og at byen påvirker hvordan man betrakter selve livet.

– Vi ser så mye skjønnhet at man nesten må beskytte seg noen ganger. Sansene får for mye og inntrykkene blir intense. Vannet er det som balanserer livet her. Det renser og vasker bort det man ikke trenger. Været er viktig, man følger med på lyset hver dag.

bauer-il-palazzo

Venezia ble opprinnelig skapt av utlendinger, som ble ”morgendagens Venetianere”.

– Innbyggerne utgjorde en mix av forskjellig forretningsvirksomhet, ulike kulturer, visjoner og kunstneriske innfallsvinkler som i dag er moderne Venetianere.

Byen er kjent for karneval, og hver februar måned strømmer besøkende fra hele verden.

– Karneval reflekterer livets lek som gjemsel, dualiteter som sort og hvitt, og fungerer symbolsk som et speil for lyset og sjelen. Karneval er et vakkert speilbilde på Venezia, fra innsiden og utsiden, og byr på mange følelser. Mange Venetianske hjem er møblert med speil og levende lys for å skape stemning og følelser. Venezia er byen for drømmer og følelser, du kjenner det, avslutter Francesca Bortolotto Possati.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *