Anantara Bophut Resort – en perle på Koh Samui

Anantara Bophut sol basseng

Koh Samui er en utrolig vakker øy, frodig og grønn med et vell av fargerike tropiske blomster. Ved ankomst på flyplassen lukter du sjasminer og frangipani, og du føler at du har landet i et lite paradis. Den fornemmelsen stemmer.

Anantara med skulpturer

Turen går til Anantara Bophut Koh Samui Resort, et flott hotell på nordsiden av øya. Her har gjestene egen strand, stort svømmebasseng, hageanlegg med skulpturer, utendørsrestaurant og bar, to restauranter innendørs og et spa på 3.000 m2 innredet som et tempel.

Anantara Bophut Pool_view_2

Hotelldirektør Lutz Mueller fra Tyskland stortrives og forteller at det bor mange europeere på Koh Samui mens han stolt viser rundt på den vakre eiendommen. Anantaras filosofi går ut på å blende harmonisk inn i den lokale naturen og kulturen, får jeg vite.

Anantara Bophut ABS_43358133_surroundings

Her er krydderhage hvor engasjerte gjester kan velge sine utvalgte urter og gjerne bli med kokken på morgenmarked for å tilberede egne retter. Chili, ingefær, galangal, koriander, lime og sitrongress er vanlige tilsetninger, mens kokosmelk benyttes i supper og curry.

IMG_4672

– Thai kjøkkenets smaker i denne delen av landet er sterke, men ikke ”brennende” – hot – som i syd, forklarer Lutz Mueller.

Anantara Bophut surroundings_2

Spaanleggets resepsjon er som en øy i et basseng med vannliljer. Vann har positiv betydning i asiatisk landskapsarkitektur og hotellets hageområde har flere små basseng og dammer med liljer som en del av dekorasjonen.

IMG_4668

Anantara spa tilbyr behandlinger fra Elemis og egen signaturmassasje som nytes i store behandlingsrom i tempellignende bygg i hagen.De høye dørene gir virkelig følelsen av å ankomme et betydningsfullt hus.

IMG_4652

En av behandlingene går ut på å bli innsmurt med leire som så skylles av med lunken dusj!

ABS_43382474_Anantara_Spa Bophut

Lotus benyttes som spaanleggets symbol, ikke bare som dekor og en vakker blomst men fordi lotus innen buddhismen står for oppvåkning og opplysning.

lotus_flower

Spaanlegget er vakkert i sol og i regn, gå rundt og nyt synet av de praktfulle plantene og bygningene.

IMG_4639

Utover det å nyte massasje og spise godt, kan man som gjest sole seg på stranden, slape av i solstoler ved bassenget, delta på alle tenkelige vannsportsaktiviteter, svømme, snorkle, dykke, kjøre vannscooter, windsurfe, leie båt, bli med på dypvannsfiske eller cruise i solnedgangen. Vil du være aktiv, gå til treningsrommet, spill tennis eller ta en løpetur langs stranden. Man kan også leie sykler og utforske nærmiljøet. Fishermens Village er nærmeste område med koselige spisesteder langs havet, skreddere, frisører, negledesignere og hyggelige suvenirbutikker.

Elefant Anantara Bophut

Rundt hotellet kan man se skulpturer av elefanter og apekatter. Apekater er viktige på Koh Samui og trenes opp til å riste på kokospalmene så nøttene detter ned. Apekattene kan hoppe fra tre til tre og utfører arbeidet raskere enn om de lokale måtte klatre opp og ned hvert tre.

IMG_4221

Det å drikke fersk kokosjuice er en opplevelse, det smaker kjølig og godt, er basedannende og bra for helsen.

– Jeg drakk mye kokosjuice en hel uke for å slanke meg, jeg gikk ned 2 kg og fikk samtidig bedre hud, forteller en ansatt som er fan av kokos.

MAT IMG_4576

Hotellet har tre gode restauranter som serverer frokost, lunch og middag. Full Moon serverer lokale retter tilberedt på grill, og High Tide byr på Thai retter og internasjonalt kjøkken.

Mange vil sitte ute og det er stemningsfullt å spise i Full Moon over bassenget med utsikt over havet.

full-moon-restaurant

Vil man ha lokal Thai stil, kan man bestille middag i et av de små husene på pæler i hagen. Romantisk? Middag for to kan serveres på stranden under stjernehimmelen.

Anantara strandABS_75587849_ABS_Deluxe_Sea_View_Room_Balcony_G_A_H

Rommene har utsikt over hagen og havet, og er flott dekorert med alle tenkelige saker som man trenger på ferie som yogamatte, lommelykt, strykejern, insektsmiddel, kaffe og te, minibar, isbiter, TV, wifi, og ikke minst en fantastisk god og bred seng.

IMG_4490

Baderommet har dobbeltvask og stort, åpent badekar. Med velduftende badetilsetning og blomsterblader føler man seg som en dronning på ferie.

IMG_4487

Anantara Bophut Koh Samui Resort er som en destinasjon i seg selv.

Gunnhild i regn, Anantara

Jeg storkoste meg på Anantara Bophut selv om jeg kom midt i monsunregnet, humøret og gleden var fortsatt på min side.

IMG_4673

Jeg kommer tilbake til Koh Samui lovet jeg meg selv ved avreise!

Palmeblad Anantara

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *