Skravla går… med Skravlevin

Christina Bording for Palmer-1 mindre

– ”Skravlevin” passer til venner, uvenner, kjærester, kalv, gris og pasta. Den passer IKKE om du har en stor hemmelighet du ikke vil røpe, for Skravlevin får deg til å skravle, forteller kunstner Bjørg Thorhallsdottir.

Bjørg er en folkekjær og populær kunstner som har gjort stor suksess med sin egen cava, Lykkebobler og i år har hun også lansert rødvin med det gøyale navnet Skravlevin. Den har hun laget sammen med den anerkjente Veneto produsenten Monte del Frá.

Christina Bording for Palmer-14 mindre

At Bjørg velger en vin fra Veneto når hun skal lansere sin egen vin er helt naturlig. Kunstneren har gjennom årene utsmykket flere kirker i Italia, så italienske viner ligger hennes hjerte nært. Skravlevinen er laget på en blend av Corvina druen. Druene er tørket i en kort periode for å gi en fyldig, rund og behagelig munnfølelse. Med Skravlevinen ønsket Bjørg en vin som både kan deles med gode venner over et godt måltid og som også kan nytes slik den er, uten mat. Dette er en uformell og herlig vin – for vennelag.

Christina Bording for Palmer-50 mindre

– Jeg hadde lyst til å lage en vin som var helt økologisk, som ikke inneholder noen giftstoffer og som man slipper å få vondt i hodet av. Amarone viner er gode, men de gjør i alle fall meg litt tung i hodet – så jeg ville lage en vin som var litt mere skravlete, sier Bjørg med et stort smil som også har tegnet etiketten.

Skravlevin Monte del Fra

Vinen har en funklende og klar rubinrød farge. Den dufter godt av røde bær, mørke kirsebær, plommer og litt krydder. Dette er en smaksrik og fruktig vin med bløte, behagelige tanniner og en herlig saftig ettersmak. Denne vinen er lett å like. Dette er en super vin til mye av mat, men den smaker aller best i godt selskap! Server den gjerne lett avkjølt ved 14 – 15 grader.

Christina Bording for Palmer-85 mindre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *