Riviera Roadtrip

IMG_6596

Jeg stortrives på den franske rivieraen. Her ligger vakre byer som perler på en snor, det er bare å nyte livet!

Villefranche IMG_6853 lav

På min reise til Syd-Frankrike i sommer, hentet jeg gode venner og dro på biltur, – noe jeg lenge hadde gledet meg til. Jeg ville kjøre rundt og være på oppdagelsesferd. Finne nye sjarmerende landsbyer. Spise franske lunch med lokale retter. Besøke rosévinsprodusenter. Stoppe ved en strand, ta et bad, ha tid til å sole seg og hygge seg som best.

IMG_7081 lav

Det å ha et praktisk kjøretøy på biltur, forsterker opplevelsen. Det sier seg selv… Hva med å prøve en ekstra romslig bil, tenkte jeg?

IMG_6927

I utgangspunktet elsker jeg cabriolet og Peugeot er mitt favoritt bilmerke. På slutten av 1980-tallet fikk jeg en sølvgrå Peugeot 205 cabriolet, – en drømmebil deg gangen og jeg ble helfrelst. Jeg hentet den bilen hos forhandleren i Oslo før sommerferien, været var fantastisk og vi dro på bilferie i Norge, Sverige og Danmark i praktfullt solskinn. Sommerværet var på topp det året og jeg trengte ikke ta ned taket før i september. Det er slike nordiske somre man aldri glemmer.

Min fantastiske 205 ble mitt nye «tilbehør», bilen passet som hånd i hanske til min urbane livsstil med lukeparkeringer og hektiske arbeidsdager med hyppige møter og pressekonferanser. Min interesse for fransk kultur økte i den tiden og jeg var lykkelig med Peugeot. Jeg følte meg vel som en Pariserinne i Oslo.

Jeg investerte etter hvert i nye modeller som den større 406 og den lille, søte 106 – begge i rødt. Underveis prøvekjørte jeg mange andre modeller. 1007 overrasket stort med praktiske skyvedører man åpnet automatisk. Det var ideelt på handletur i Bogstadveien med hendene fulle av handleposer. Det ble likevel nok en cabriolet, 306, i himmelblått med beige skinnseter som jeg endte opp med. Den har design av Pininfarina, nøyaktig som min første Peugeot 205. Denne 306’en har jeg fortsatt, selv om jeg ikke kjører den til daglig.

IMG_7652

På ferie i Syd-Frankrike vil jeg tenke praktisk! Vi er to voksne par som skal sitte godt med rikelig plass til bena. Hvilken Peugeot skal jeg velge? Valget falt på Peugeot 5008, med panoramatak, navigasjon og gode, brede seter. Man sitter høyt, har flott oversikt og føler seg trygg på veien.

IMG_6601

Med store sidespeil og ryggekamera gikk både lukeparkering og rygging helt greit. Modell 5008 ble en virkelig positiv overraskelse. Kjøreopplevelsen var i beste Peugeot stil. Stillegående gikk den også, selv i høy fart.

Savnet jeg cabriolet? Egentlig ikke. Panoramataket slapp inn rikelig med lys. Det var behagelig for dem som satt i baksetet at de slapp å tviholde på solhattene. Det kan bli vel mye vind når man kjører cabriolet på motorveiene.

IMG_6922

Ble 5008 for stor? Hvis jeg skulle ha sneket meg inn i alle småveiene i bortgjemte landsbyer, hadde svaret vært ja! Det skulle vi heldigvis ikke denne gangen, så bilstørrelsen ble ikke noe problem.

Når man er på ekte biltur er det fabelaktig å sitte høyt, ha oversikt og ha det romslig i en stillegående bil. Det var vi alle enige på vår Riviera Roadtrip 2016.

IMG_6924

Jeg er glad for å kjøre Peugeot igjen.

Pluss for 5008

– Romslig

– Sitter høyt, oversiktlig

– Stillegående, også i høy fart

– Soltak

– Store sidespeil

– Gode seter

– Navigasjon

– Flott kjøreopplevelse

IMG_6592

Her har jeg hentet Peugeot 5008 hos Peugeot Azur leiefirma like ved flyplassen i Nice. Jeg er klar til å hente gode venner til Riviera Roadtrip.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *