Med Queen Mary 2 – over Atlanteren

Queen Mary 2 in New York

New York – Southampton, en klassisk sjøreise for alle som elsker havet!

Solstoler med pledd og en god bok. Jacuzzi utendørs og utsikt over havet. Afternoon tea i porselenskopper og servert med hvite hansker. Champagne til harpemusikk før middag. Gourmetmat servert i elegante omgivelser. Dette er livet om bord Queen Mary 2, et klassisk skip bygd for å krysse Atlanteren.

Boblebad over Atlanteren IMG_4550

Et minne for livet

Queen Mary 2 er legendarisk i cruiseverdenen. Til forskjell fra moderne cruiseskip som ofte ligner på hverandre, er Queen Mary 2 superelegant og kalles en ”ocean liner”, – en Atlanterhavskrysser. Den spisse formen er perfekt for å krysse store hav, og skipet går helt stødig og stille. Det er verdens største skip, kan ta over 3.000 gjester, og har 1.254 ansatte. Servicen om bord er helt fantastisk, og som gjest føler man seg beæret å bli servert med hvite hansker og et smil. Hver dag.

Vinkelner Harry IMG_4573

New York – Southampton

Det å gå om bord Queen Mary 2 i Brooklyn Harbour, New York, er en opplevelse. Når man ankommer havneområdet og ser det imponerende skipet ligge til kai, føles det som en tidsreise. Ja, slik skal et cruiseskip se ut. Elegant, med flotte former slik som skip ble bygd i tidligere tider. Ombord er det plakater, malerier og bilder på veggene med rederi Cunards historie. Det er interessant å lese om de ulike skipene mens man er på vei over havet. Queen Mary 2 ble bygget i 2004 og er fortsatt verdens største skip hva angår tonnasje og størrelse. Den nostalgiske stilen underbygges av to skipspiper hvorav den ene er originalen fra det forrige Queen Mary. Når det blåser og durer i skipspipen, føles det som man er i en annen tid.

FLANSreiseqm2 Queen Mary Britannia mage003

Reisen mellom New York – Southampton går over 7 dager og 6 netter, og er en klassisk sjøreise som mange har tatt tidligere. Ikke som cruise men fordi det ikke gikk fly mellom Europa og USA. I dag er det en opplevelse å være til havs så mange dager i et så flott skip. Hvis man tror man kan kjede seg, er det umulig. For det første er det å følge med på himmel og hav, lys og mørke, soloppgang og solnedgang, en stor opplevelse i seg selv. Nærhet til havet gir sjelefred og fungerer perfekt som anti-stress ferie for moderne mennesker. Så er det alle de fantastiske måltidene, frokost, lunch og middag hver dag i fantastiske omgivelser. De fleste spiser i restaurant Britannia, en stor spisesal i to etasjer elegant innredet med tepper, hvite duker og enorme lysekroner.

Dessert IMG_0347

I tillegg finnes Princess Grill og Queens Grill for gjester som er litt opp i lugarkategori, eller staterooms og suiter som det heter på cruisespråket. Princess og Queens Grill restaurantene er mindre og intime. Her har man som gjest personlig service som på en gourmetrestaurant på land. Til hvert måltid får man menyer med et stort utvalg av retter innen dagens fisk, kjøtt, vegetar og lavkalori samt supper, sorbeter, oster og desserter. Med andre ord, det er rikelig med mat og mye å velge i slik at alle kan finne noe de liker. Porsjonene er heller ikke for store slik at man kan prøve flere retter uten å bli mett for raskt. Har man spesielle ønsker, gjør din kelner alt som er mulig for å etterkomme det. Som oftest, lar alt seg ordne. Vil man ha noe utover menyen, eller mat tilpasset en vin, sier man i fra på forhånd slik at kjøkkenet kan forberede seg. Har man matallergi, er heller ikke det noe problem. Etter at man har gitt beskjed en gang, huskes det hver dag etterpå. I tillegg til ditt navn – det gjelder alle passasjerer. Det er ekte service og viser omtanke fra de ansatte. Du som gjest er i sentrum, og servicen er en nytelse i seg selv.

FLANSreiseqm2 Queen Mary 2 image002

Aktiviteter om bord

Hver kveld får man utdelt neste dags program, og det er aktiviteter fra time til time. Det er bare å velge om man vil høre på et foredrag, være med på vinsmaking, gå på malekurs og dansekurs, lære om bildebehandling, lytte til levende musikk, se på kino, besøke broen, lese i biblioteket eller delta på stretching klasse. Bare for å nevne et lite utvalg. Det er faktisk så mye spennende som skjer om bord at man ikke rekker å delta på mer enn en brøkdel. Det er bare å se an dagsprogrammet og velge fritt ut dagens humør.

Gjester koser seg på dekk IMG_0118

De fleste gjestene benytter likevel reisen til å nyte havet, og er mye utendørs. De sitter i solstolene av teak, leser gode bøker, bader i bassenget bak på dekk, varmer seg i jacuzzien, nyter varm buljong (for Grill passasjerer), og går turer rundt på dekk. For alle som er vant til å trene, finnes et stort treningsrom med moderne apparater og personlig oppfølging hvis man ønsker. Gymmen blir hyppig benyttet, moderne reisende er opptatt av helse.

IMG_5561

Verdens største spa til havs

Canyon Ranch Spa er blant verdens mest anerkjente spaanlegg med hovedsete i Arizona, USA. Canyon Ranch er ledende på massasje, velvære og helse både innvendig så vel som utvendig. Queen Mary 2 sitt spa og gym er drevet av de dyktige terapeutene og instruktørene opplært av Canyon Ranch.

Queen Mary 2 Canoyon Ranch Spa view

Som gjest får du all oppmerksomhet du kan tenke deg. Richard er en av de dyktige terapeutene som leder spaet om bord, og er med på å veilede hvilke behandlinger som passer hver enkelt. Er man interessert i kostholdsveiledning, treningstips og få råd om livsstilsendringer, er det bare å spørre. Det er viktig å ta i bruk ressursene som finnes. Canyon Ranch organiserer også en rekke spennende foredrag om alt fra akupunktur til anti-age tips for huden og forklaring av ulike treningsformer. Det er bare å droppe innom cafeen ved spaet og lytte til dagens foredrag. Innholdet er virkelig spennende og lærerikt, og er populært blant gjestene.

QM2

Spaanlegget er stort med basseng, jacuzzi, tørr og fuktig badstue, aromadusjer, fotbad, hvilerom med panoramavinduer, lesestoff og drikke. Spaet er helt nyoppusset fra i år med topp internasjonal standard, slik som kvalitetsbevisste spasgjester forventer. Terapeutene er dyktige på mennesker, sfinnes også en rekke singelreisende, og de har masse aktiviteer om bord hvis de vil mingle med andre singe. bedre egnet for alleå selv om ikke har vært på spa før blir man godt mottatt, og vist rundt. Føler man ikke for en behandling eller massasje, kan man bare benytte seg av basseng &badstue området, og sitte i det flotte hvilerommet og skue utover havet til alle lysforhold.

Queen Mary 2 Canoyon Ranch Spa 480

Myter om cruise

Utrolig nok er det enkelte som har feiloppfatninger om en cruiseferie. Amerikanske damer med blått hår sitter i for enkelte. Men det er kun blant dem som ikke har vært på cruise selv. Queen Mary 2 har gjester i alle aldre, men ikke så mange barn av den enkle grunn at en Atlanterhavsreise er bedre egnet for alle som elsker å være på havet. Men det finnes Play Zone, et lekeområde for de yngste med engelske nannies som passer på. De fleste gjestene er par, noen unge og nyforelskede på romantisk ferie eller bryllupsreise, andre er moderne og urbane, og noen er bare cruisefrelst og lever mye av sin fritid til havs. Det finnes også en rekke singelreisende, og de har masse aktiviteter om bord hvis de vil mingle med andre single. Noen er eldre, men ikke i gamlehjemsstilen fordi dagens pensjonister er sporty og tar vare på seg selv. Fellesnevneren er åpenhet og nysgjerrighet. Man liker å prate og bli kjent med folk. Det er lett å omgås med gjestene ombords. Og med den fantastiske servicen, blir alle glade og takknemlige,. God service gjør faktisk noe med mennesker, så bedre atmosfære kan man vel neppe tenke seg. De ansatte hilser alltid høflig på gjestene uansett om man møtes i heisen eller i korridoren. Det smitter over på gjestene, alle er blide og på nikk. Til slutt kjenner man seg som en stor familie hvor alle er ivaretatt. Så når man ankommer Southampton har man nye venner i adresseboken og på mail.

Hovedsommelier canadiske Kelley Schaeffer IMG_4537

For nærmere informasjon: www.askmrcruise.no

Fakta om Queen Mary 2, verdens største passasjerskip

Rederi: Cunard Line

Ferdig bygget: 2004

Kostnad: 800 millioner US dollar

Drivkraft: Gassturbin, kan gå opp til 30 knop, går svært stille og stødig.

Lengde: 345,03 meter

Bredde: 41 meter

Passasjerdekk: 12

Ansatte: 1.254

Max passasjerer: 3.090

Lugarer: 1.310 (hvorav 1.017 har sjøutsikt og 953 har balkong).

Passasjerdekk: 12

Basseng: tre utendørs, to innendørs, åtte jacuzzi

Fasiliteter: Canyon Ranch spa, treningsrom, bibliotek, bokhandel (verdens største til havns), butikker, kino, planetarium, teater, Queens Room (verdens største ballsal til havs), wifi

VERDT Å VITE

Cunard Line ble grunnlagt i 1839 for å frakte post (royal mail) og passasjerer fra Europa til USA. Det første skipet het Britannia og hadde sin første seilas i 1840. Charles Dickens krysset Atlanteren i 1842 med 62 andre passasjerer, 93 ansatte og selvfølgelig kongelig post. I dag har rederiet tre skip: Queen Mary 2 fra 2004, Queen Victoria fra 2007 og Queen Elizabeth fra 2010.

Queen Mary 2 er et høyteknologisk avansert skip. Ikke bare kan det gå stødig i høye bølger, men det kan også rygge raskere enn det mange cruiseskip kan gå fremover.

Queen Mary 2 er fem ganger større enn Cunards første skip Britannia som krysset Atlanteren fra 1840.

Utover faste ruter mellom New York og Southampton, går Queen Mary 2 på et årlig verdenscruise.

Interiøret er mye som det forrige skipet QE2, tegnet av den dyktige arkitekt Stephen Payne, en ocean liner spesialist. Queen Mary 2 sitt interiør er tegnet av svenske Robert Tilberg, en kjent cruisearkitekt i vår tid.

Det å cruise med Queen Mary 2 gir mer maritim historie og tradisjon enn cruiseopplevelsen på mange andre store skip.

Queen Mary 2 går stødig i alle verdenshav men er for bredt til å kysse Panamakanalen.

Alle lugarene har TV, digital video med 3000 titler, deilige dyner og helt fantastiske senger, minibar, bad med toalettartikler fra Canyon Ranch. 75% har egen balkong.

Hunder og katter kan tas med på transatlantiske cruise. Som eier får du med et bilde med kjæledyret, navneskilt, innrammet sertifikat for krysningen og flere effekter med QM2 logo.

Canyon Ranch spa er på 850m2 i to etasjer med 24 behandlingsrom, frisør og neglesalong, våtområde md bla. thalassobasseng, jacuzzi, 2 badstuer, rasul, har 51 ansatte og er verdens største spa til sjøs.

0 kommentarer

  1. Dette hørtes ut som en opplevelse utenom det vanlige 🙂

    1. gunnhildbjornsti

      Hei Hedda. Ja, det var en helt fantastisk reise! Ha en super kveld, mvh Gunnhild Bjørnsti

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *