På besøk i Christian Dior suiten

Her møtes stjernene under Filmfestivalen! 

IMG_1858

Av og til har jeg flaks. Som da jeg var i Cannes og ble spurt om jeg ville se den berømte suiten i Hotel Barrière Majestic. ”Christian Dior” er navnet og den er innredet med samme stil og i de diskrete gråtonene som Diors kjente moteforretning i Avenue Montaigne nr 30, Paris.

Suite-Dior-Cannes-2016-Benjamin-Decoin-pour-Christian-Dior-Parfums

Selvfølgelig takker jeg ja, og blir med opp i 7. etasje til den overdådige suiten på 450m² med kjempeterrasse og utsikt over Middelhavet og ned til Festivalpalasset.

Dior suite 0121-51-DIOR-615X550

Her er det fransk eleganse og raffinement, med tykke, lange silkegardiner, myke sofaer og store sittegrupper.

0f666e8cd77fa5f8e8cfceaa1a480fcd

Veggene har bilder av filmstjerner og tegninger av den berømte Dior jakken med innsvinget midje. ”Bar” heter den jakkedesignen blir jeg fortalt, og den fremhever kvinnekroppen på en feminin måte.

Dior Bar IMG_1842

– Jeg har tre stykker hjemme i skapet, alle i ulike farger, de går aldri av moten, forteller en pariserinne som er med på omvisningen!

dior-suite-majestic-hotel-festival-cannes-2016-02

I denne suiten samles de berømte filmstjernene under Filmfestivalen for å bli kledd opp med Dior couture og får lagt Dior makeup av verdens ledende makeupartister. Hotel Barrière Le Majestic’s Christian Dior Suite er det mest prestisjefulle møtestedet i løpet av filmdagene.

dior1

Resten av året kan suiten leies, da får du egen butler på kjøpet.

suite-christian-dior

Her er store baderom i marmor, soverom med broderte sengetrekk, spisestue i Ludvig XVI stil med stoler i den kjente sølvgrå Dior tonen, walk-in closet,  myke tepper og hjemmekino.

Top_5_Fashion_Designers_hotels-Luxury_interior_design-projects-Dior_suite2

Alle materialer er utsøkte og utførelsen er av ypperste kvalitet. Suiten er skapt av mesterlige håndverkere, slik som en haute couture kjole er sydd for hånd for å passe kroppen perfekt.

Et Paris-basert designfirma, Kirei Studio, har samarbeidet med motehuset Christian Dior om innredningen. Suiten stod klar i 2010, og har garantert Cannes’ beste utsikt.

Under årets Filmfestival var stjernene Kirsten Dunst og Lottie Moss kledd opp i Haute Couture kjoler fra Dior i denne berømte suiten til filmpremieren ”Loving” av Jeff Nichols.

CANNES, FRANCE - MAY 16:  Jury Member Kirsten Dunst attends the "Loving" premiere during the 69th annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 16, 2016 in Cannes, France.  (Photo by Venturelli/WireImage)

Kirsten Dunst bar en lang hvit silkekjole med liljebroderier. (Photo by Venturelli/WireImage)

CANNES, FRANCE - MAY 16:  Lottie Moss attends the "Loving" premiere during the 69th annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 16, 2016 in Cannes, France.  (Photo by Dominique Charriau/WireImage)
Lottie Moss ankom premieren med lang rød silke crèpe kjole. (Photo by Dominique Charriau/WireImage)

Name dropping

Hvem andre har vært i Christian Dior suiten? Eva Herzigova, Chiara Mastroianni, Xavier Dolan, Charlotte Gainsbourg, Tilda Swinton, Sofia Coppola, James Franco, Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Quentin Tarantino, Gemma Arterton, Louise Bourgoin, Noomi Rapace, Pierre Niney og Lou de Laâge for å nevne noen… Utenfor venter fans og fotografer med lange linser.

Haute Couture og Filmfestivalen hører sammen. Chanel er også tilstede på en av de andre vakre suitene på hotellet. Lyden av silke, taft og organza i bevegelse høres når stjernene går i korridorene. I løpet av de 12 festivaldagene er Hotel Barrière Majestic som en catwalk! Strandrestauranten La Plage arrangerer de glamorøse festene og filmkveldene.

IMG_1837

Det er gøy å prøvesitte de berømte sengene!

IMG_1841

Jeg ble i skikkelig godt humør. TUSEN TAKK for besøket!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *