Glamourøs damelunch på Majestic La Plage!

Solen skinner i Cannes, selve filmbyen på Rivieraen. Hvert år i mai arrangeres den berømte filmfestivalen her, og stjernene strømmer til fra hele verden. De møtes på festivalpalasset og Hôtel Barrière Majestic på den kjente Boulevard de la Croisette! 

Majestic

Hotellet har en utmerket strandrestaurant, Majestic La Plage, hvor alle gjester er velkomne.

Hôtel Barrière Cannes - Le Majestic - Plage 2 lav

Her kan man nyte en virkelig praktfull lunch komponert av den engasjerte chef’en Maryon Gandon.

IMG_1750

Han elsker jobben sin på Hôtel Barrière Majestic og er en mester til å organisere teamet sitt! Maryon og kjøkkenet tryller frem lette og velsmakende retter som passer perfekt for kvinner. Maten er fargerik, vakkert komponert og med deilige smaker av lokale råvarer. Det er nøyaktig slik vi liker det.

IMG_1742

Når lunchvinen er en avkjølt rosé, stemmer smakene perfekt. Rosévin passer nemlig overraskende godt til rosa mat, dvs all type skalldyr som reker, hummer og sjøkreps, samt laks i mange varianter.

Rosevin hos Majestic IMG_1726 lav

Blek syd-fransk rosévin, som denne fra Château Gassier, har nok smak til å takle lyse kjøttretter som kylling og kalv. Tanninene er milde fordi drueskallet er presset forsiktig, derfor smaker rosévin også til lettere retter som salater og sashimi. For ekstra friskhet, tilsett gjerne litt sitrusfrukter som chef Gandon!

IMG_1731

Når kvinner møtes for et herlig måltid, liker vi å nyte maten med øynene! Vi liker å se farger og former. I tillegg liker vi å prate sammen, lenge! Derfor er småretter det ideelle serveringstipset for damelag.

IMG_1735

Når vi ser et bord eller en buffet med småretter, føler vi med en gang at «her kan vi kose oss» uten å bli for mette. Dessuten kan vi spise i vårt eget tempo. Når maten er kald, trenger vi ikke skynde oss med å spise opp. Vi tar den tiden vi trenger og nyter maksimalt samværet med gode venner.

IMG_1734

Små porsjoner er kvinnelig, som en tomat/mozzarella salat dandert som et lite tårn. Litt basilikum, grovt salt og pepper samt noen dråper god olivenolje er alt som skal til for en herlig munnfull.

IMG_1765

Dessert kan være enkelt, som gode jordbær.

IMG_1728

Eller små kaker – og fruktsalat servert i glass.

IMG_1730

Bordet kan pyntes med det du finner av råvarer: fennikel, tomater, sitroner, lime og paprika. Vi er inne i den lyse årstid og spiser utendørs så ofte det lar seg gjøre.

Chef Maryon Gandon, tusen takk for alle tipsene for sunn, lett og smaksrik damelunch. Vi kommer gjerne på besøk på strandrestauranten i Cannes, og er underveis inspirert av deg og dine kokkekunster på hjemmefronten.

Gunnhild med chef Maryon Gandon hos Majestic Cannes IMG_1802

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *