Colle Noire – Christian Diors hus i Provence

Vår, roser og Dior

Av og til slår tilfeldighetene inn. Jeg er i Grasse, vil se hvordan rosesesongen utarter seg og ringer på porten til Carole Biancalana, den dyktige rosedyrkeren til Dior.

Vi rusler rundt i den vakre hagen, snakker om roser, jordsmonn og 2016 «årgangen». De rosa velduftende rosene strutter med knopper, og neste uke tror hun blomstringen begynner. Når rosene plukkes, går de eksklusivt til J’adore L’or utgaven.

Parfymør François Demachy kommer og sjekker kvaliteten på rosene, og han trives godt i Grasse områdene. – Og nå har de pusset opp slottet hvor Christian Dior bodde, det heter Colle Noire, sier Carole. Bygget ligger ikke så langt unna parfymebyen, i området Var og det er etablert et laboratorium der.

Så spennende, tenker jeg. Og hva skjer dagen etter? Inn mailboksen kommer bilder og beskrivelser om Château de Colle Noire fra Dior Norge. Utrolig!

Historien forteller at Christian Dior bodde i lange perioder fra unge år i Provence, i det flotte slottet Colle Noire, og ble etter hvert engasjert i å lage parfymer. Hans inspirasjon ble til kjente klassikere som Miss Dior, Eau Fraîche, Diorama, Diorissimo og Eau Sauvage. Nå med  eget laboratorium i hus kan parfymør Demachy jobbe tettere med sine lokale blomsterdyrkere. Den velduftende historien fortsetter.

091026-028-colle-noireJadore_Fleurs_Livre_0508_F39CLOS-DE-CALLIAN-8_CADRAGE

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *