Gourmetopplevelser i Singapore

Asiatisk mat som sushi, sashimi, thai, indisk og kinesisk er allemannseie. De aller fleste liker de eksotiske smakene med urter, krydder og soya. Vil man oppleve alle de ulike kjøkkenene på et samlet sted, bli med til Singapore.

Singapore byr på en herlig internasjonal mix! Her er Chinatown, Little India og historiske bydeler til et bakteppe av ultramoderne høyhus og spennende arkitektur. Som turist kan man oppleve de forskjellige kulturene som lever side om side. Liker man Østens kjøkken kan man spise både indiske spesialiteter, kinesiske våruller og lokale retter på markedene.

Alle de kjente asiatiske mattradisjonene er representert i Singapore som regnes for Asias gourmethovedstad. Hit kommer topp chef’er og ledende mat- og vinfolk fra hele verden for å samles om kulinariske og sanselige høyder.

Snorre Food under ledelse av Frank Næsheim leverer norsk fisk og skalldyr av høy kvalitet til mange gode restauranter i Singapore. For utover de etniske områdene, finnes moderne spisesteder med internasjonale menyer. Kreativiteten blomstrer i Singapores restaurantverden. Et høydepunkt er restaurant Jaan, med enkel innredning og panoramautsikt over byen. Her skal de fantasifulle matrettene stå i fokus og vise hva sesongens beste råvarer kan by på. Er du en ”foodie”, vil Jaan gi deg en stor opplevelse.

Open Door Policy er et trendy spisested, i en mer intim og familiær setting. Stilen er avslappet og maten er rustikk og velsmakende. Enten du velger dagens kjøtt eller fiskerett, kan man nyte god vin til fra en lang og god vinliste. Det er mye å velge fra, så ta gjerne et par glass samtidig for å sammenligne smakene.

For alle som er glad i desserter, må man oppleve 2am Dessertbar i Holland Village. Eierinnen Janice Wong har blitt utnevnt til Asias beste dessertchef to år på rad. Janice var opprinnelig utdannet økonom men ble så fascinert av frukter, bær og is at hun satset alt på et liv med søte og friske smaker. Når jeg blir servert på 2am Dessertbar og ser de vakre, fargeavstemte komposisjonene blir jeg imponert. Og skjønner at her må man spise med øynene.

– Verdt å vite er at mine desserter aldri er for søte, men byr spennende smaker og sammensetninger, forteller Janice og gir meg på en flott tallerken med rødlige og fiolette bærsorter av iskrem og sorbeter. En annen variant er inspirert av bruntoner og kvalitetssjokolade, og den tredje viser hvitt og gult inspirert av klassikere som tiramisù og ostekake med tørkete bær i grønt som kontrastfarge.

Mange velger å komme til 2am Dessertbar istedenfor å gå på et utested, og det er stappfull her til langt utpå kvelden. Vil du derimot gå på en populær bar, er Cé La Vi stedet med formidabel utsikt over Singapores opplyste storbyjungel. Jeg storkoste meg med et glass champagne og minglet med gjestene.

I Singapore finnes mennesker fra hele verden som enten jobber her eller kommer som turister. Landet er mest kjent som en stop over destinasjon, men fortjener mer tid for å vise mangfoldet av opplevelser. Byen er en levende metropol omgitt av vakker regnskog og frodige parker. Klimaet er varmt og behagelig hele året, det er trygt og svært rent. Her lever ulike kulturer sammen med respekt for hverandre, det er et godt eksempel for resten av verden. De lokale feirer hverandres høytider og er nysgjerrige på matopplevelser. Vil du gjøre som de innfødte, utforsk alle de forskjellige mattradisjonene på et marked som for eksempel Lau Pa Sat. Da kombineres shopping med spennende matopplevelser og folkeliv, og man kjenner seg ”inside” i Singapore.

IMG_7429 IMG_7434

Gourmetretter fra restaurant Jaan!

IMG_7592IMG_7595

Flotte, fargerike og smakfulle desserter på 2am Dessertbar!

Open Door Policy restaurant

Avslappet atmosfære på Open Door Policy.

IMG_7449

Det smaker med et glass champagne på baren Cé La Vi.

IMG_7445

Utsikt fra baren Cé La Vi over Singapores natteliv!

Singapore by night

Singapore by night. På toppen av de høye bygningen ligger baren Cé La Vi.

Singapore etnisk bydel og moderne høyhus IMG_7616

Etniske bydeler og moderne høyhus, lever side om side.

Singapore IMG_7613Singapore Raffles hotel

Raffles Hotel, et landemerke. Stedet hvor alle nyter en Singapore Sling!

Hvordan komme seg til Singapore?

Singapore Airlines er kjent for god service, nydelig mat og drikke, samt flott underholdningstilbud om bord. La ferien starte allerede på flyet, len deg tilbake og nyt reisen. Singapore Airlines flyr fra København med gode forbindelser fra Norge. Selskapet er med i Star Alliance så bestill gjerne via SAS, eller et reisebyrå.

www.singaporeair.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *