Damelag, jenteselskap og kvinnefest

Skål IMG_6851 lav

Beskrivelsene er mange når kvinner møtes for å feire, hedre hverandre og nyte livet! Vin, champagne og god mat står i fokus og sikrer et hyggelig lag.

Annelise Ladegourdie kan kunsten å samle kvinner til mat- og vinopplevelser. I sitt sjarmerende lokale i København har hun både vinkjeller, smakerom, kjøkken, spisebord og matsal som tilpasses kvinnegrupper. Under slagordet ”Kvinne, kjenn din vin” inspirerer hun damer til å bli kjent med sin egen smak. Hun starter med et besøk i vinkjelleren og arrangerer blindsmaking i sorte vinglass – det er faktisk utrolig gøy. Man lærer å kjenne hvordan vinene ikke bare fyller munnhulen men varmer opp kroppen og magen. Kvelden avsluttes med nøye utvalgte viner med himmelske retter til, alt tilberedt av en dyktig kokk. En helt passende opplevelse for damer på tur til København.

Annelise og champagne IMG_6770 lav

Annelise, hva anbefaler du å starte en damekveld med?

– For å komme i stemning er champagne helt riktig. Det får også smaksløkene til å våkne, så man får lyst på mat. Jeg anbefaler en demi-sec utgave som man gjerne kan ta med til bordet.

Servering av Champagne IMG_6775 lav

Hvilken mat og vin passer sammen?

– Laks er mange glade i, og jeg serverer gjerne en ekstra god røkelaks med en hvitvin basert på den spennende og velsmakende Romorantin druen. Det blir en vellykket match for kvinners gane.

Meny Annelise IMG_6759 lav

Annelise har mange gode kombinasjoner å foreslå, som biter av gåselever og røkt andebryst med salat, til en rødvin laget på Marselan druer. Det er en hybrid av druesortene Cabernet Sauvignon og Grenache, og ble på 1960-tallet dyrket nær byen Marselan i Rhône, derav navnet. Vanligvis drikker man fyldig hvitvin eller Sauternes til gåselever, men Marselan druen gir en helt nydelig vinopplevelse. Annelise har fransk far, kjenner godt til fransk vinkultur og kan by på noen overraskende, nye og deilige smaker i glasset.

Beurre blanc er en ideell saus til vin. Den er laget på innkokt hvitvin og løk tilsatt smør og fløte. Beurre blanc løfter fiskesmaken og gjør retten vinvennlig til både hvitvin og rødvin. Fett, syre og salt er som kjent vinens venner. Til torsk med beurre blanc serverer Annelise en rødvin laget på Cabernet Franc, som gir en velsmakende match.

IMG_6859 mat lav

Skal man servere oksekjøtt, er rødvin fra området Châteauneuf-de-Pape en smaksrik, flott vin på vinteren. Denne mørke vintypen takler sauser og kraftig tilbehør.

– Avslutt gjerne måltidet med demi-sec champagne, servert med en sjokoladedessert. Det liker alle damer, avslutter Annelise med et stort smil. Hun setter frem en sjokolade ganache med frukter, og det blir ren lykke med smaken til den halvtørre champagnen i glasset.

Åpning av champagne IMG_6872 lav

Annelise holder jevnlig vin- og matkurs. Skal dere reise til København, holder hun neste event over påske fredag 8. og lørdag 9. april. Da kan dere selv delta på ”Kvinne, kjenn din vin” og lære å kunsten å kombinere mat med vin, hygge dere med vinsmaking, blindsmaking og fantastisk middag, tilberedt av egen kokk. For mer informasjon: www.cphblonde.com/norsk

Jentefest og god vin IMG_6839 lav

Anne-Grete Belmadani er også kjent som «Copenhagen Blonde»!

Jentefest IMG_6784 lav

Kvinner elsker fest!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *