Vindusplass 1K Doha-Oslo

Det å bli oppgradert til business, er alltid ekstra stas. Spesielt når man har mellomlanding med 9 timers ventetid.

Med smale øyne leverte jeg boarding passet på flyplassen i Doha, Qatar og jeg ble bedt høflig om å gå til siden. Jeg ventet rolig ved skranken og ble så spurt om jeg ville sitte på business class hjem til Oslo? Jeg ble kjempeglad, sa selvfølgelig ”yes, please” og stod med nytt boarding pass merket setenummer 1K. Det betyr vindusplass og god komfort på vei til Oslo.

IMG_8495

Vel om bord på Dreamliner flyet finner jeg mitt romslige sete, foran forhenget. Det er bare å rigge seg til, og ha det så komfortabelt som mulig. Her er det god plass til bena, mange ulike avdelinger og hyller for å sette fra seg vesker og personlige ting. Vannflasken står klar!

IMG_8496

Nå gjenstår det bare å finne ut av hvilken posisjon som stolen skal ha. Panelet er lett å forstå med tegninger og piler, og jeg prøver meg frem med høyere sete så jeg ser bedre ut. Så litt bakoverlent rygg og støtte til føttene.

IMG_8501

En hyggelig flyvertinne kommer og viser frem to menyer, en for mat og en vinliste. Sistnevnte har glossy bilder av et stortvinutvalg.

IMG_8504

Litt synd det er tidlig morgen og frokostservering, men utvalget av mat ser veldig rikholdig ut. Frokostmenyen har varme retter med eggerøre og andre spesialiteter, komponert av selve Nobu. Jeg valgte de arabiske spesialitetene og gresk youghurt med nøtter. Til å drikke sjasminte og sunn shot med eple og ingefær. Champagnen får vente…

IMG_8497

Drikkene plasseres elegant på sidebord ved vinduet, mens maten serveres med nystrøket og stivet hvit duk og serviett på bord som dras ut under TV’en. Stilen er som på en flott restaurant. Med følger varmt brød og smør. Den lange ventingen er for lengst glemt.

IMG_8521

Vi flyr lavt og jeg ser Qatar og ørkenen fra lufta, senere fjellformasjoner badet i strålende solskinn. Jeg henter meg Vogue og Conde Nast Traveller i magasinhyllen, strekker godt på bena og kjenner at reisen er upåklagelig.

IMG_8527

Jeg får ekstra vann, jeg leser litt til og trykker til slutt på knappene som får stolen til å forvandle seg til seng.

IMG_8524

Som dyne finnes et godt vattert teppe, og puten er myk og lett å forme. Jeg sovner søtt med Bose øretelefoner som demper støyen.

IMG_8525

Da jeg våkner har min søte flyvertinne dempet lyset fra vinduet, jeg sovnet så raskt at jeg glemte å ta på øyelappene. På det lille vindusbordet lå en liten pakke mint – for frisk pust. Jeg tok hintet og ruslet ut på toalettet.

IMG_8512

Der lå både tannbørste, tannkrem og barbersaker, for den som måtte trenge det. Under speilet fantes duftspray og håndkrem. Og i toalettmappen jeg fikk utdelt, lå også Giorgio Armani Sì håndkrem og duft.

IMG_8532

Velduftende satte jeg meg tilbake i det gode setet, og det var tid for et glass champagne, rosé fra Drappier. Den ble servert duggfriskt, og jeg følte meg stadig mer opplagt.

IMG_8531

Jeg rakk også kaffe og kaker før jeg landet i Oslo, og var i så godt humør selv om det var kuldegrader og tåke på Gardermoen. Utrolig hva god service og et godt flysete kan skape av reiseglede.

Qatar Airways Airbus A330

Informasjon om Qatar Airways:

Qatar Airways, et av verdens raskest voksende flyselskap, fortsetter å satse på Skandinavia. Fra 2. februar 2016 øktes antall ukentlige flyavganger med 2, og Oslo får totalt 9 ukentlige flyvninger i perioden frem til slutten av mars. De 2 ekstra avgangene vil bli operert med en Airbus A330. De øvrige daglige avgangene fra Oslo flys med Boeing 787 Dreamliner.

Økningen gir flypassasjerer fra Norge enda bedre flyforbindelser til kjente destinasjoner som Bangkok, Singapore og Maldivene, samt andre Qatar Airways-destinasjoner i Midtøsten, Asia, Australia og Afrika. Alle flybytter skjer på Qatar Airways toppmoderne flyplass Hamad International Airport i Doha.

– At vi i nå i vintersesongen kan tilby enda flere avganger fra Oslo er nok et ledd i vår vekst i Skandinavia. Det er åtte år siden vi begynte å fly til Skandinavia, og dette er et marked som blir stadig viktigere for Qatar Airways globalt. De nye avgangene fra Oslo gir oss mulighet til ytterligere å profilere skandinaviske turist- og forretningsmuligheter for andre markeder i vårt globale nettverk, sier Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Scandinavia, Finland og Baltikum.

Qatar Airways har vokst raskt i løpet av sine 18 år og flyr i dag en moderne flyflåte med 173 fly til 153 ferie- og forretningsdestinasjoner i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia, Australia og Nord- og Sør-Amerika. Ved årets Skytrax Awards mottok flyselskapet utmerkelsene Airline of the Year, Best Business Class Airline Seat og Best Airline in the Middle East.

www.qatarairways.com

Qatar airways fly

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *