Møt karnevalsdronningen Antonia Sautter

IMG_5420

Ballo del Doge i Venezia er selve drømmen for alle som elsker kostymer. Bak står den geniale og superkreative Antonia Sautter, et fyrverkeri av ideer.

I år arrangeres Ballo del Doge den 6. februar for 23. år på rad. For Antonia er opptakten til karnevalsballet utrolig hektisk.

Ballo del Doge banner

– Selv om jeg har organisert ballet mange ganger, er det utrolig mye arbeid hvert år. Jeg tegner kostymene, planlegger underholdningen, scenene, hvordan borddekorasjonen skal være, musikken og alle detaljer. Gjestene som kommer forventer noe nytt hvert år, og jeg liker å overaske dem. Jeg har alltid et nytt tema, forteller Antonia.

Jeg møter henne på loftsatelieret i Venezia. Hun er født her på øya og lever livet med karneval mer enn noen andre på denne planeten. Antonia skaper og tenker ut alle detaljene selv, fra kostymer til show, underholdning, middag og servering som holdes i et palass i tre etasjer. Så er da Antonia Sautter også verdensberømt. Ballo del Doge er det ultimate karnevalet.

IMG_5409

– Jeg har ingen fast arbeidstid, jeg jobber alltid. Jeg tenker ideer og kostymer fra jeg står opp på morgenen til jeg legger meg på kvelden. Min visjon er å skape drømmer jeg kan dele med andre.

Antonia arrangerte sitt første drømmeball i 1994. Da hadde hun en liten butikk hvor hun solgte kostymer, hatter og tilbehør som hun lagde selv.

IMG_5424

Var det alltid din plan å jobbe med karneval?

–Opprinnelig var jeg sekretær og oversetter for et stort firma men jeg var ikke lykkelig der. Jeg ville leve ut mine drømmer og min fantasirikdom. Jeg tror at vi tiltrekker oss ubevisst hva vi liker, karneval er mitt liv og min skjebne.

Il Ballo del Doge 2

Hvordan startet du ditt første karneval?

– Jeg kom i kontakt med BBC som spurte om jeg kunne gjøre et innslag om korsfarerne og Venezia. Det var første gang jeg jobbet med TV og det var så gøy. Jeg ringte rundt til mine venner for at de skulle stille opp utkledd som korsfarere og forskjellige statister. De satte opp kameraene på ulike locations her i Venezia, været var ikke bra men filmingen gikk over all forventning. Jeg fikk ekstra god kontakt med de som jobbet på prosjektet og sammen med noen av dem startet jeg opp Ballo del Doge i 1994. Fortsatt samarbeider jeg med mange av de samme for hvert års arrangement.

Il Ballo del Doge 5

Hva er konseptet bak Ballo del Doge?

– Ballo del Doge handler om fantasi og drømmer. Det er så vakkert, det handler om en tilstand utenfor tid og sted. Det ikke bare et venetiansk ball, selv om skjønnheten i Venezia er helt spesiell. Ballo del Doge kan arrangeres alle steder og jeg har holdt det i andre byer som Moskva og Beirut.

Il Ballo del Doge 4

Den 6. februar kommer over 400 gjester fra hele verden til Venezia for å delta på Il Ballo del Doge. De handler kostymer i forretningen til Antonia eller får det spesiallaget. Antonia har noen trofaste syersker på atelieret som jobber dedikert frem til karnevalsdagen med å få alt ferdig.

– Årets ball blir så utrolig vakkert, vi skal sammen dele drømmen om skjønnhet. Vi mennesker trenger drømmer og gode følelser, det er spesielt viktig i vår tid, avslutter Antonia Sautter.

IMG_5412

– Hvor kommer inspirasjon fra? Det er alltid et mysterium sier Antonia.

Il Ballo del Doge 13 lav

– Jeg skaper med pasjon, det er drivkraften! Forklarer Antonia Sautter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *