Naturens egen kraft – i essensielle oljer

Jeg elsker gode lukter fra nylaget mat, spennende viner, deilige parfymer og duggfriske blomster.

Lavendelåkre Young Living

Sist ut på luktefronten er gjenoppdagelsen av essensielle oljer. Aromaterapi var stort da jeg vokste opp, men har gått litt i glemmeboken. Nå er tiden kommet for å gjenoppdage oljer fra naturens skattekammer som ikke bare lukter godt men som også gjør ekstra godt.

Jeg har blitt kjent med noen helt spesielle essensielle oljer med fantastiske navn som Stress Away™, White Angelica™ og Live With Passion™. De dufter himmelsk på en ny måte, det er som luktene i seg selv virker hypnotiske. Jeg må lukte på innholdet av de små flaskene igjen og igjen for å bli bedre kjent med deres egenskaper og effekter.

Stress Away Young living

Stress Away™ er jo som navnet sier perfekt å bruke de dagene hvor tiden ikke strekker til.

White Angelica™ passer de gangene man står foran store utfordringer og trenger kraft og beskyttelse.

White Angelica Young Living

Live With Passion™ er perfekt når ideer og entusiasme skal få komme til sitt fulle uttrykk.

Live with Passion

Jeg påfører dråpene på håndledd eller på halsen, lukter godt og puster dypt ned i magen flere ganger for å ta inn den særegne aromaen.

I tillegg har jeg en diffuser, eller duftspreder, som jeg fyller med litt vann og utvalgte dråper. Den er perfekt for å rense luften i et rom. Med sitron fylles rommet med friskhet, med peppermynte olje renses egne luftveier. Lavendelolje er perfekt om kvelden for å roe ned. Spesialblandingen Thieves® fra Young Living renser ekstra grundig.

Thieves_Young_Living_Oil__44603.1422070728.1280.1280

Navnet Thieves er inspirert av en sann historie fra det 15. århundre, under svartedauden. Fire franske tyver formulerte da en spesiell kombinasjon av nellikspiker, rosmarin, eukalyptus og andre planter for å unngå å bli smittet, mens de robbet de døde og de døende.   Denne oljeblandingen ble ansett for å være spesielt beskyttende mot pest og sykdom for øvrig.

Alle oljene er laget fra helt rene planter fra gårder rundt om i verden. Grunnleggeren er amerikanske D. Gary Young som startet firmaet Young Living i 1993. Han eier og driver så langt 15 biodynamiske farmer og hager, i tillegg til å samarbeide med flere kooperativer og lære opp bønder verden rundt for å maksimalt bevare plantens kraft. Planteressurser av denne typen tappes verden over og det er ekstremt viktig å eie egne farmer for å ha nok tilgang. D. Gary Youngs misjon er å skape 100% rene essensielle oljer av overlegen kvalitet.

D. Gary Young, grunnlegger av Young Living

Interessen for det naturlige kontra syntetiske øker hos bevisste mennesker. Spesielt kvinner synes å være opptatt av å benytte mer naturlige ingredienser både innvortes og utvortes. Kvinner er dessuten de som tar valg i en husholdning, og bestemmer hva som tas inn til hjemmet, noe som påvirke familien positivt.

”Natur på flaske” kan oljene også kalles. Å bruke dem på en eller annen måte kan sammenlignes med følelsen man får etter en tur i skogen eller en flott park med blomsterprakt.

Essensielle oljer er langt mer enn gode dufter. De har evnen til å påvirke deg emosjonelt, og styrke psyken. På sikt blir vi friere, mer kreative og i stand til å ta bedre valg, noe som er en viktig del av budskapet. Forurensning og giftstoffer holder menneskers utvikling tilbake, mens det rene og naturlige styrker oss. Det er ingen tvil om at essensielle oljer hjelper til med å balansere og jorde oss.

Dufter og aromaer er i seg selv et fascinerende tema. Det virker umiddelbart! Siden tidenes morgen har vår luktesans hjulpet oss til å finne mat, unngå våre fiender, bedømme våre partnere osv. Når vi lukter på noe, får vi en direkte reaksjon om vi liker eller ikke liker duften. Vår reaksjon gir en beskjed til hjernen om dette er positivt eller negativt for oss, noe som var helt avgjørende i tidligere tider da vi sanket maten ute i naturen. Duft går rett inn i det limbiske systemet, og trenger ikke å bearbeides av hjernen. Derfor kommer effekten så raskt. Duft skaper et fristed for moderne mennesker som ofte er for mentale og lever med mye stress. Duft påvirker alle kroppens systemer, gjør oss mer harmoniske og lar oss komme sterkere i kontakt med oss selv.

Utover å lukte deg gladere eller mindre stresset, har oljene tradisjonelt hatt en konserverende og desinfiserende virkning. Mumiene i Egypt ble som kjent balsamert med eteriske oljer. Essensielle oljer består av små molekyler og disse trenger lett igjennom celleveggene.

Hvordan bruke eteriske oljer i moderne tid? Velg din favorittolje, påfør pulspunkter som håndledd, bak øret, halsen, tinningen, samt toppen av hodet og på hjertet. Start med å trekke duften dypt inn. I tillegg kan du bruke oljene i en diffuser på kontoret eller i hjemmet, fyll med litt vann og noen dråper utvalgt olje og nyt. Så enkelt!

For mer informasjon om disse fantastiske oljene, kontakt G. Wendy Wiger på wendy@detnyeoljeeventyret.no, mobil +47 924 22322

Wendy

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *