Champagnekurs med Taras glade lesere

IMG_4128 lav

For en fest! Magnumflasker poppet korkene og de edleste dråper ble fylt i elegante, høye glass. Champagnekursene på Vestlia Hotell, Geilo på Tara Weekend sist helg var en suksess. Engasjerte kvinner fra hele landet ankom for å delta på årets happening.

IMG_4168

Jeg holdt to champagnekurs, og damene ble inspirert av smaker & sanselighet. En deltager likte egentlig ikke champagne, men hadde mot til å komme likevel. Det står det respekt av. Til hennes overraskelse fant hun en champagne hun kunne like: Drappier. Gratulerer.

IMG_4150

Her er hva vi smakte på:

89105 Lanson Black Label Brut Magnum, kr 799 (BU) + 89101 (75 cl) kr 379,90 (basis)

3229901 Gosset Grande Réserve Brut, kr 379 (BU)

6200801 Louis Roederer Brut Premier kr 409,90 (basis)

3381001 Ruinart Blanc de Blancs Brut, kr 489,90 (BU) (Laget kun på Chardonnay druer)

3467601 Ruinart Rosé, Brut, kr 499,90 (BU)

621201 Pol Roger Brut kr 389 (basis)

5606201 Ayala Brut Majeur, kr 339,90 (BU)

1160901 Deutz Brut Classic, kr 379,90 (BU)

3053201 Drappier Carte Blanche Brut, kr 256 (basis)

Champagneflasker

Når dere smaker på Champagne hjemme med gode venner og i hyggelig lag, husk å se på fargen, lukte godt ned i glasset og smake ordentlig på de første slurkene. Bruk helst høye champagneglass som skråner litt innover. Da ser dere de flotte boblene som stiger elegant til værs.

IMG_4160

Tips fra vår turbo champagneskole: Champagne lages på druene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier som vokser i jordsmonn av kritt. Hvert champagnemerke lager sin husstil som vinmaker og kjellermester komponerer av mange ulike viner og årganger. Champagne er derfor en blanding av mange viner, og kalles for ”cuvée” på fransk. Den mest vanlige varianten heter Brut og er tørr.

IMG_4142

Har noen spørsmål, eller vil ha kurs der dere jobber eller hjemme, bare kontakt meg på 90677869, eller email: gubjoer@online.no

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *