Daphné Sanremo – Made in Italy

Blomster inspirerer! Designer Daphné Carlo startet motehus med silke og fargerike planter!

collezione 2015-2016 (3)

Byen Sanremo på den italienske rivieraen er berømt for sine blomster og kalles «la Città dei fiori» – blomsterbyen.

På 1950-tallet skapte Daphné sitt eget atelier, og sydde klær og vakre sjal av den beste silke med blomstermotiver fra byen.

Fasade IMG_2169

Daphnés motehus lever i beste velgående, og ligger i enden av gågaten Matteotti i Sanremo like ved det kjente kasinoet.

– Vi bruker samme silke som Hermès, forteller Barbara Borsotto stolt og viser frem et vakkert skjerf.

Vakkert sjal IMG_2175

I dag leder hun familiebedriften med sin søster Monica. Moren Daphné kommer ofte innom, og følger fortsatt med.

Barbara Borsotto e Paola Bergamini

Det flotte skjerfet hun viser frem har motiv av ”ranuncolo” blomster, – en blomst av soleie slekten som vokser frodig i området.

– Vi har motiver fra ulike blomster som roser, orkideer – og lavendel som nå er i sesong, forklarer Barbara.

LAVANDA (2)

Blomster og silke fra Daphné har inspirert internasjonalt jet set som ferierer på Rivieraen. Sesongen starter i februar med den berømte årlige sangfestivalen.

– Grace av Monaco var her, og vi har forsatt et blomstertrykk med hennes navn, forteller Barbara og viser frem en vakker silkebluse med rosa roser og navn Rosa Grace.

Grace IMG_2174

Motehuset Daphné Sanremo syr for hånd og lager haute couture eller ”alta moda” som man sier på italiensk. De syr både kjoler, bluser, drakter og sjal som vises på motevisninger lokalt og rundt om i Italia. Monaco er også et fast visningssted.

Barbara hos Daphnée IMG_2172

Det presenteres to årlige kolleksjoner, La Linea Classic og Modafioria. I tillegg kan kunder få spesiallaget antrekk i nydelig italiensk silkestoff.

Etterkommerne av tsarfamilien har bestilt mye fra Daphné opp gjennom historien. De har feriert i regionen.

­

Rosa_Romanov___M_53a40adf16fe7_230x230

– Et blomstermotiv heter Romanov, forteller Barbara som har besøkt Russland flere ganger.

Silkeskjerfene finnes i utallige varianter, alle har en historie, de skal inspirere og videreføre budskapet om blomstertradisjonene i Sanremo. Byen har i årevis gitt blomster til Nyttårskonserten i Wien og Nobelmiddagen i Stockholm.

4-orchidea

Motehuset Daphné tegnet et eget skjerf med orkideer som blomstermotiv til Alfred Nobels (1833-1896) 150 års jubileum for hans fødsel i 1983. Det ble overrakt til svenske kong Carl Gustav og alle Nobel kandidatene fikk i gave det sjalet.

1-foulard-150°anniversario-Nobel (1)

– Jeg har også hatt besøk av Dronning Silvia her i atelieret, tilføyer Barbara.

Alfred Nobel bodde i perioder i Sanremo og hans bolig Villa Nobel finnes fortsatt i byen. I dag ligger det lokale turistkontoret der og villaen er åpen for publikum.

På 1990-tallet utvidet Daphné Sanremo produksjonen med parfymer og hudkremer, basert på lokale blomster. Det var faren Renzo som var pådriveren.

raccolta della lavanda del nostro entroterra

– Alle seper og kremer er basert på helt naturlige ingredienser og de selges på apotek. Parfymene også er naturlige, informerer Barbara.

Vil man se hele utvalget, har de eget parfymeri like ved atelieret. Her er deilige dufter laget på lavendel, roser og den lokale ranuncolo, og et godt utvalg av hudpleie.

collezione 2015-2016 (2)

På neste reise til Sanremo ta en titt innom Daphné. Alle silkesjal motivene har en historie, lages i et begrenset antall og er nummererte. Noen av motivene har korresponderende parfyme med roser og lavendel.

– Silkesjerf har påvirket kunstnere, Henri Matisse malte dem, Salvador Dali samlet på dem og Grace Kelly lagde mote av dem, avrunder Barbara Barsotto.

Den engasjerte familien har også et eget museum med over 200 kjoler fra 1800-tallet og unike parfymeflakonger fra Italia og Frankrike.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *