Skandinaviske Elisabeth Sandager leder kosmetikkmerket Helena Rubinstein

Gunnhild og Elisabeth Sandager fra Helena Rubinstein DSC_0751 lav

Helena Rubinstein (1870-1965) regnes for en legende innen skjønnhetsindustrien og var svært engasjert i forskning og medisin. Hun samarbeidet med en kirurg allerede fra 1918 for å finne de beste resultater for utseendet til datidens kvinner.

Helena Rubinstein

Danske Elisabeth Sandager er internasjonal direktør for Helena Rubinstein med base i Paris. Hun følger Helenas visjoner og samarbeider med en av verdens ledende kosmetiske kirurger, Michel Pfulg.

Dr Pfulg smiler_U1Z0410

Han tester ut formlene på pasientene hos Laclinic Montreux og ser hva som gir velgjørende effekt, før og etter behandlinger. Dr Pfulg anbefaler ofte hudpleiebehandling i forkant for å styrke huden, og i etterkant for å pleie og lindre.

Elisabeth Sandager direktør for Helena Rubinstein International

– Det var helt naturlig for meg å samarbeide med en lege og kosmetisk kirurg. Jeg ville ha brandet like avant garde som Helena Rubinstein selv, forteller Elisabeth Sandager.

ELISABETH_Sandager

Da hun møtte dr Pfulg, fant hun raskt ut at de hadde 100% samme verdier og interesser innen skjønnhet. Fellesnevneren var skånsomme behandlinger og produkter som ikke skulle være aggressive på huden. Idealet var naturlig skjønnhet og at kvinner skal eldes med verdighet. Det å påvirke den naturlige utviklingen på en overdreven måte, er ikke Dr Pfulgs mål.

Helena Rubinstein med sine portretter lav

– Jeg fant også ut at Michel Pfulg var kunstinteressert, akkurat slik som Helena Rubinstein. Alt stemte, fortsetter Elisabeth Sandager.

Helena Rubinstein

Hun startet samarbeidet i 2007 og fra 2008 ble den første hudpleieserien Re-Plasty lansert.

– Re-Plasty er virkelig gode produkter hvor ideen er å etterligne de estetiske, medisinske prosedyrene og å forlenge dem. Med andre ord en løsningsorientert produktserie, påpeker Elisabeth.

Lanseringen ble vellykket og med Dr Pfulgs ekspertise har Rubinstein utviklet flere produkter. Som Line Peel – for å peele huden uten å være for aggressiv, og Pro Filler for å plumpe huden og sist ut Age Recovery for intens pleie og reparasjon.

– Age Recovery er noe av de mest fantastiske hudpleieproduktene, synes jeg. Age Recovery kommer som både dag- og nattkrem, og jeg kan ikke leve dem foruten. Jeg må ha dem også på reise, innrømmer Elisabeth Sandager.

Helena Rubinstein - Re-Plasty Age Recovery dag

Age Recovery kremene har en spesiell myk konsistens som er med på gi en ekstra lindrende effekt. De samme kremene som vi finner i parfymerier, benyttes på Laclinic Montreux’ pasienter før og etter behandlinger.

Alle de produktene som Helena Rubinstein utvikler sammen med Dr Pfulg, testes alltid ut på klinikken og på universitetssykehus med hudleger og professorer. Kremenes virkning sammenlignes med estetiske, medisinske prosedyrer, og effekten skal komme opp mot dem. ­

– Derfor bruker vi alltid de mest effektive ingredienser, sier Elisabeth Sandager.

Elisabeth Sandager ekstra bilde

Helena Rubinstein har et eget vitenskapelig forskerteam som kontinuerlig oppdager nye muligheter for vår hud.

– Takket være vår forskning på rekonstruert hud, har vi en bedre kunnskap om aldringsprosessen. Vi kjenner bedre kompleksiteten av de biologiske mekanismer i cellene og påvirkningen av mange faktorer som forurensning, UV-lys og livsstil, forklarer Véronique Guillou, direktør for laboratoriene hos Helena Rubinstein, i L’Oréal Luxe avdelingen.

A
A

Hva er de siste oppdagelsene innen anti age?

– Som et eksempel har vi nylig publisert de skadelige effektene av daglig påvirkning av sollys med UVA stråler, og infrarødt lys. Vi kan blokkere med daglig bruk av bredspektrete beskyttelseskremer som inneholder antioksidanter og anti-betennelseshemmende ingredienser.

Hvor langt kan forskningen nå i fremtiden?

– Vi tror at individuelt tilpassete hudpleieprodukter vil bli stadig mer en realitet, i kombinasjon med profesjonell diagnose og personlige verktøy du kan bruke hjemme sammen med individuelle produktrutiner. Hver gang vi forbedrer vår kunnskap om aldring og biologiske prosesser så utvikler vi nye aktive ingredienser, så fremtiden ligger stadig åpen for nye oppdagelser, avslutter Véronique Guillou.

Helena Rubinsteins nyvinninger

2008: Helena Rubinstein Laboratories lanserer serien Prodigy Re-Plasty i samarbeid med Dr Pfulg og Laclinic-Montreux, etter initiativ fra Elisabeth Sandager, Internasjonal direktør. Produktene gir umiddelbart glød og et utglattende løft.

2009: Color to Mix, en personlig tilpasset foundation.

2010: Prodigy Powercell Foundation, den første foundation med innhold av vegetale stamceller.

2011: Re-Plasty Age Recovery, en nattkrem som reparerer huden intenst. Inneholder 30% Pro-Xylane. Den benyttes også på klinikken av pasientene som gjennomgår kosmetiske prosedyrer og operasjoner.

2013: Prodigy Night, første hudpleie som beskytter huden mot for tidlig cellealdring.

2014: Re-Plasty Prescription, den første kosmetiske behandling som gir hver kunde en individuelt tilpasset pleie.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *