Lancôme – 80 år med skjønnhet

Alle Lancôme produktene har noe til felles: Duften av rose. Lancômes grunnlegger Armand Petitjean var lidenskapelig opptatt av blomster og parfymer.

Lancôme_Rose lav

Historien startet i 1935 da parfymør og kosmetikkmaker Armand Petitjean ble sjarmert av Le Château de Lancosme i Loire, bygningen var omringet av ville rosebusker. Han ga sitt nye firma navnet Lancôme, og rosen ble hans symbol.

Château Lancosme LJ2

Armand Petitjean var brennende interessert i dufter og planter og lærte parfymekunsten av François Coty, kjent som en mesterlig parfymør. Armand skapte fem dufter i starten av sin karriere, kalt Conquête, Kypre, Tropiques, Tendres Nuits og Bocages. De ble presentert på Verdensutstillingen i Brussel i 1935 og ble så populære at Lancômes kontorbygg i Paris ble kalt «Petit Versailles of Perfumery» – parfymens lille Versailles.

Armand Petitjean2

Av de over 50 duftene som Lancôme har skapt opp gjennom historien, er Trésor fra 1952 fortsatt en bestselger. Riktignok reformulert i 1990 – som en lett gjenkjennelig roseduft.

Trésor

I 1973 ble en egen Lancôme-rose født. Den er av det hardføre slaget, og vokser eksklusivt på de åpne markene rundt slottet i Loire. Den har en begrenset vekstsesong, så kun noen tusen busker vokser årlig. Lancôme-rosen kan tilpasse seg og stå imot miljøangrep, noe som gir rosens stamceller unike kosmetiske egenskaper.

Lancome rose lavoppløst

– Vi tenkte oss at disse roseutvunnete cellene ville påvirke huden positivt, men hadde aldri trodd at de faktisk ville være så effektive, sier dr. Véronique Delvigne, som er vitenskapelig direktør for Lancôme.

ABSOLUE_EXTRAIT

Hun sikter spesielt til Absolue L’Extrait ansiktskrem, som inneholder over to millioner stamceller fra roser. Lancômes forskere mener at de reduserer aldringsprosessen.

Opp gjennom tiden har Lancôme knyttet seg til en lang liste av spesialister innen dermatologi, biologi, kjemi og psykologi, leger, sykehus, internasjonale universitet og større universitetssykehus i Frankrike.

Lancome Nutrix universal creme 125ml

I 1936 kom klassikeren Nutrix, en spesielt pleiende og nærende krem. Den er fortsatt en av merkets storselgere! Armand Petitjean utviklet Nutrix sammen med legene Medynski og Simonnet, og kjemiker Pierre Velon. På 50-tallet var Nutrix visstnok den eneste kremen som det britiske Forsvarsdepartementet anbefalte i tilfelle kjernekraftangrep.

BOUTIQUE LANCOME PARIS1950

I 1942 åpnet Petitjean sin første skole for å utdanne personell til å formidle skjønnhet, hudpleie og ulike massasjeteknikker til ansikt og kropp, samt kostholdslære. Petitjean ønsket samme kvalitetskrav til hudpleie og personell som han var vant til fra parfymekunsten.

Isabella Rosselini2

I Lancôme begynte tidlig å benytte seg av omreisende talspersoner, og Isabella Rossellini var den første kjente kvinnen alle var på fornavn med. Dagens ambassadører representerer hele verdens kvinner, og omfatter kjente navn som Penélope Cruz, Kate Winslet, Julia Roberts, Lupita Nyong’o, Lily Collins og Alma Jodorowsky.

4798290601

Under haute couture uken i Paris i juli bla mange av modellene samlet.

Jubileumsåret rundes av med en hyllest til formgiverne som har bidratt til å skape merkets mange ikoniske produkter. Det blir lansert en ny fortolkning av leppestiften Les Jumelés fra 1958, en av Lancômes mange perler gjennom tidene.

Leppestift

Fra 1945 til 1961 ble Lancômes leppestiftetuier produsert på et gullsmedverksted, Cran Gevrier, som Armand Petitjean eide. Lancôme var det eneste firmaet som la så mye prestisje i etuiet. Lancômes kreative direktør Georges Delhomme sammenlignet emballasjen med små kunstverk: «Et leppestiftetui bør være verdig sin eierinne.»

La vie est belle PR visual 2

I forbindelse med 80-årsjubileet vil det også komme en spesialutgave av parfymen La Vie est Belle L’Absolu de Parfum: edle dråper av konsentrert lykke i den ikoniske flakongen kalt «The Crystal Smile».

Gunnhild på Lancome instituttet, IMG_5771

Vil du oppleve Lancômes historie, dufter og massasjekunst, finnes fortsatt Lancôme Instituttet i Paris. Det er åpent for alle, og adressen er 29, rue du Faubourg Saint-Honoré.

Lancôme instituttet, Paris IMG_5779Françoise Lehmann - credit Stephane de Bourgies -1

Lancômes General Manager, Françoise Lehmann, ønsker seg et begivenhetsrikt jubileumsår fylt med glede.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *