Tropiske farger langt ute i havet. Key West lokker deg ut på den ytterste øy!

Gunnhild på Key west IMG_9148

Kjøreturen til Key West er en drømmetilstand. Du farter fra øy til øy med turkisblått hav på alle kanter, og ender opp i en sjarmerende småby med trehus, verandaer og frodige hager. Her er det bare å ta på seg stråhatt og fargerike plagg, rusle rundt eller sykle i smågatene. Øya er akkurat passe stor til at man kan oppleve mye spennende på kort tid.

Husk fargerike hatter IMG_9072

Key West passer perfekt for alle som ønsker en pause fra hverdagen. Her er det feriestemning med glade mennesker fra hele USA. Europeiske turister kommer også, og de har interessen for Hemingway til felles med amerikanerne.

Sykkeltaxi IMG_8996

Start gjerne oppholdet med et besøk på Hemingway House. Det er det aller største huset og den største eiendommen på Key West. Etter hvert fikk det også det største bassenget, og garantert det dyreste. Mens huset kostet 8.000 dollar, fikk kona Pauline bygget bassenget til den nette sum av 20.000 dollar og hun rev Ernest sin private boksering i prosessen. Oppdraget satte hun i gang da hun fikk høre at mannen var på reise med en elskerinne, Martha.

Ernest Hemingway Home IMG_9062

Ernest ble rasende da ham kom hjem og kastet en dime på bakken. – Ta også den siste dime jeg har, siden du bruker opp alle pengene våre! Skal han ha sagt. Og det gjorde visstnok Pauline. Hun bodde resten av livet i huset på Key West og hadde mange sosietetsfester. Hun skrøt visstnok av å være den som hadde tatt Hemingways siste dime.

Bassenget Ernest Hemingway Home IMG_9043

I dag er det bare fred og idyll å gå rundt og titte på den utrolige vakre villaen med praktfull hage, det berømmelige bassenget og arbeidsrommet til Hemingway over en liten låve. I sine glansdager startet han hver morgen kl 06.00, og holdt på til han hadde skrevet 700 ord.

Skrivestuen Ernest Hemingway Home IMG_9041

Deretter gikk han til lunch, så på båttur utover ettermiddagen. Og på bar om kvelden… Joe’s Bar var stedet han likte seg best.

Skrivestuen Ernest Hemingway Home IMG_9047

Hemingway skrev over 70% av sitt forfatterskap her, han trivdes utrolig godt på Key West. Senere flyttet han med Martha til Cuba, den øya ligger ikke ikke langt unna.

IMG_8978

På den andre siden av veien for Hemingway House, ligger Lighthouse Hotel, et hyggelig lite bosted med typisk arkitektur, basseng og cafe. Ta gjerne en Mojito her i Blue Bar.

Inngang til Hemingway Home IMG_8905

Duval Street har barer og butikker side om side. Hit kommer alle turistene, også de litt harry. Men det hører med å ha sett folkelivet på denne veien.

I enden ligger Malory Square hvor gateartister sjonglerer, spiller musikk og viser sine ulike triks.

Legendarisk kveldshimmel

På denne plassen samles alle på kvelden for å se den gyllne solnedgangen, den er virkelig usedvanlig vakker, et ”must” på Key West. Sitt gjerne ned på en café og ta deg god tid.

På vei tilbake i byen høres cubansk musikk og folk danser i smågatene. Det er karibisk atmosfære under stjernehimmelen.

For en stemningsfull middag, gå til Kelly’s, og sitt gjerne utendørs i hagen. Kommer du i happy Hour fra kl 16-19 serveres gode småretter og Margarita for bare 3.5 dollar. Kelly’s er alltid livlig og stedet har historisk sus. Dette var opprinnelig Pan Am Airlines’ bygning og flyselskapet startet her. De ansatte forteller historier om glade gjester som satt med sine drinker, flyvere og flyvertinner før de tok siste kveldsfly til Havanna.

Classic-Marg

I dag er navnet Kelly’s inspirert av skuespillerinnen Kelly McGillis som eier restauranten. Hun er kjent for sine roller i Top Gun, Witness og The Accused. Jakken hun brukte i Top Gun henger i baren.

kellys

Vil dere oppleve tropisk musikk, er Jimmy Buffet områdets mest berømte sanger. Han har startet restaurantkjeden Margaritaville hvor det serveres virkelig gode Margaritas servert i store glass, og med live musikk hver kveld.

Sykkeltaxi IMG_9064

Neste dag gjelder det å sykle rundt på øya og se alle de vakre boligordene med små trehus i ulike farger, nydelig planter og palmer som svaier i vinden. Key West er perfekt å sykle rundt på. Se strendene på sydkysten og ta gjerne en dukkert i vann som glitrer i sollyset.

Lange strender, sydenden IMG_9012

Så en fantastisk lunch i et av de vakre trehusene. Hos Louise Backyard ser man rett ut på havet og vi vet at Cuba ligger foran oss. Maten her smaker nydelig, og start gjerne opplevelsen med rosevin Whispering Angel.

Lunch Louise's Backyard IMG_9143Whispering Angel rose IMG_8975

For en idyllisk opplevelse, besøk i Butterfly House, hvor fargerike sommerfugler flyr fredfullt rundt deg i et stort glasshus.

Butterfly

Hvor bo? Chelsea House er et historisk hotell med basseng og hyggelig grøntanlegg. Det ligger sentralt så man kan gå til alle attraksjoner.

Forfriskende dukkert venter, basseng Chelsea House IMG_9104

Key West er stedet hvor man bare kan nyte!

Deilig strandliv på sørenden IMG_8950

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *