Sanremo – mitt nye favorittområde

Jeg har gjenoppdaget den italienske rivieraen! Med behagelig klima, blomsterprakt, vakker natur og storslagen kystlinje.

Blomster IMG_2257

Byen Sanremo er kjent for blomster. I terrassene rundt byen dyrkes de mest fargerike Middelhavsblomster som i årevis har prydet nyttårskonserten i Wien og Nobelmiddagen i Stockholm.

­

På besøk hos borgermesteren i Sanremo IMG_2206

– Sanremo er med rette kjent for sitt behagelige klima, forteller borgermesteren Alberto Biancheri. Jeg møter ham i byens rådhus, hvor han slår opp balkongdørene mot palmeprakten i hagen utenfor.

Sykling er hyggelig på syklestier langs Middelhavet, Sanremo IMG_2247

– Byen vår og området har mye å by på. Middelhavet, flotte strender, syklesti langs sjøen, gode spisesteder, flotte shoppingmuligheter, marked, golf og yacht club, samt musikkfestival og jazzfestival. I tillegg er det mulighet for å gå turer i åsene og besøke koselige landsbyer, forteller han stolt.

Alfred Nobel Villa_in_Sanremo

Han påpeker også byens casino, et av de få i Italia, og som er en turistattraksjon i seg selv og Alfred Nobels villa.

– Det er ikke mange byer i Europa som har så mye å by på, på et såpass oversiktlig område, fortsetter han.

Motebutikk IMG_2182

Opprinnelig ble Sanremo født som en vinterdestinasjon på 1900-tallet, hvor overklassen og mange kongelige ferierte.

– Nå kommer turistene fra hele verden, selv franskmenn kommer over grensen til oss, påpeker Bianchieri.

Pasta med sjømat passer vin fra Liguria IMG_2118

Han legger vekt på at alle nasjonaliteter verdsetter den gode italienske maten og behagelig prisnivå.

– Prisene er fortsatt gode, det betyr mye i vår tid. Her kan man gå på restaurant, spise godt, drikke lokal vin, handle i butikkene og bo på fine hoteller til lavere priser enn i våre naboland. Og i tillegg har vi alle de vakre blomstene, avslutter Alberto Bianchieri med et smil.

Sanremo_poster_1920

Riviera dei Fiori Italia er slagordet for Sanremo. Det betyr den italienske blomster-rivieraen og det bugner av fargerike blomster.

Nett med blomster IMG_2142

Motehuset Daphné i hovedgaten Matteotti nr 17 er inspirert av de lokale blomstene. De lager de vakreste silkesjal med blomstermotiver fra Sanremo. – Vi lager også silkebluser, og silken er av den beste kvalitet. Det er samme silke som Hermès bruker, forteller Barbara Borsotto, datter til Daphné og kreativ leder av det spennende firmaet.

– Vi har hatt besøk av det svenske kongeparet. Vi skapte et spesialdesign til Nobels 150 års jubileum, forteller Barbara.

Barbara hos Daphnée IMG_2172

Like ved har de eget parfymeri hvor de selger egenproduserte dufter og hudkremer, laget av lokale planter, bla av «ranuncolo» blomsten som Sanremo er kjent for.

Duft IMG_2177

Er man glad i blomster er det lokale markedet i Sanremo, hver tirsdag og lørdag, selve stedet. Her selges også mange andre interessante ting, og er et treffsted for både lokale og turister.

Marked

Når det gjelder matopplevelser, har jeg min favoritt restaurant Il Sommercibile. Her liker jeg best å spise hjemmelaget pasta med hummer, det blir aldri feil med en lokal vin til!

Il Sommercibile IMG_2235

Viner fra Liguria smaker fortreffelig. Gjerne de hvite vinene laget av Pigato eller Vermentino druer. To gode produsenter er Selvadolce og Lunae.

Solvadolce vinranker med utsikt mot Middelhavet, Liguria image00002

Sanremo har flere flotte kirker å beundre.

Kirke IMG_2158

I tillegg til blomsterprakten. Byen er passe stor med ca 55.000 innbyggere, og ligger ca 1 time unna Nice flyplass. Klimaet er behagelig året rundt. Det går aldri under 10 grader på vinteren og sjelden over 30 grader på sommeren.

Blomster, Sanremo IMG_2238

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *