Guddommelige dråper – Venus tolket av italiensk juvelerhus

Sandro_Botticelli_-_La_nascita_di_Venere_-_Google_Art_Project_-_edited

Husker dere Sharon Stone i filmen Casino? Hun elsket smykkene fra det italienske juvelerhuset Bvlgari. Nå lanserer Bvlgari duften for moderne Venus kvinner: Aqva Divina!

024-sharon-stone-theredlist

Venus var opprinnelig gudinnen for universell fruktbarhet, så ble hun gudinnen for kjærlighet og skjønnhet.

Kunstner Sandro Botticelli revolusjonerte det kvinnelige ideal i 1485 da han i sitt atelier i Firenze skapte maleriet Venus med langt flagrende hår og mildt blikk, stående på et skjell med magnolia blomsterblader rundt seg.

Dette kunstverket er inspirasjonen for Bvlgaris nye duft Aqva Divina.

Flakongen har myke former, inspirert av en såkalt Sassi sliping. Det er juvelerhusets favoritt slipeteknikk. Sassi sliping kan brukes på irregulære stener, gi dem særegen skjønnhet og transformere edelstener til myke fasonger som ruller mot huden slik som små rullesteiner på stranden.

AQVA DIVINA

Bvlgari er kjent for bruk av fargerike edelstener, med en lett gjenkjennelig stil.

Sassi Necklace-1

Mesterparfymør Alberto Morillas har Aqva Divina duften ut fra barndomsminner og Middelhavets bredder. For den moderne tids Venus, gjenfødt i hjertet av Middelhavets bølger, har han skapt en ”salt blomsterduft”, som minner om solvarm hud som kommer rett opp fra sjøen. Naken hud som utstråler en sensuell duft, fylt med ingredienser som hyller sjø, sol og sommer.

02-1

Bvlgaris historie startet i Hellas

Grunnleggeren Sotirio Bulgari var opprinnelig fra Hellas, hvor han lærte seg sølvsmedyrket. Han reiste til Italia og startet som sølvsmed i Roma i 1879. Sotirio åpnet sin første butikk i Via Condotti nr 28, før han flyttet til den staselige bygningen i nr 10 i 1905 og utvidet sølvvarene med smykker og tilbehør. Der i nr 10, kort vei fra Spansketrappen befinner hovedbutikken seg fortsatt.

SHOPS-CONDOTTI-1

Designstilen var inspirert av gresk og romersk renessanse, og kjennetegnet for Bvlgari er fortsatt fargerik, frodig og fantasirik. Smykkene er gjerne kraftige og svært visuelle, og sees på mange kjente personer.

cms_block_image_2159

Klokker, silke, skinn og dufter

Juvelerhuset utvidet med klokker i 1977, hvor Bvlgari-Bvlgari var navnet på den første – fortsatt en populær klokkemodell.

101888_soldat Bvlgari-Bvlgari

Inspirasjonen fra smykkekunsten fortsatte med nye tilskudd, og i 1992 lanseres en vakker slepet flakong med den forfriskende Eau Parfumée, Cologne au thé vert – den første moderne unisex duft. Duften var opprinnelig tiltenkt for faste kunder og ble kun solgt i Via Condotti, men ble raskt en verdenssuksess.

Bvlgari-Eau-Parfumée-au-Thé-Vert_40ml_EdC-700x700

Deretter lanseres silkesjal i 1996, så følger brillekolleksjoner og skinnvarer. Bvlgari har blitt et motehus, og navnet er lett å gjenkjenne med den latinske skrivemåten hvor ”u” i det greske etternavnet skrives med ”v”.

– Mennesker kan ikke leve uten estetikk, sier Paolo Bulgari, barnebarn til grunnleggeren.

000001_Booklet_Donna_serpenti_USBcard_130x130012.tif

Bvlgari har også satset på designhoteller. Det første Bvlgari boutique hotell ble lansert i Milano i 2001, i et gammelt kloster med nydelig hage, som en oase i gangavstand fra designerbutikkene i Via Montenapoleone, Via della Spiga og operahuset La Scala. Arkitekt Antonio Citterio har glemt alt om Bvlgaris fargerike edelstener og satset på delikate naturmaterialer.

2_garden

På Bali ligger Bvlgari hotellet praktfullt til på øyas sydspiss, med villaer i terrasser ned mot havet omkranset av et fargerikt hageanlegg, med tropiske frangipanitrær og noen apekatter som leker seg. Her kan du leve ut drømmen om Bali.

BALI02

Spaanlegget har nydelig utsikt. Bygningene har ikke vegger, så du ser rett ut over himmel, hav og solens stråler.

BALIspa05

Bvlgari hotell finnes også i London, og er under oppføring i Shanghai, Beijing og Dubai. Historien startet imidlertid med sølv, edle materialer og vakre smykker, det er Bvlgaris viktigste arv.

High Jewelry Necklace

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *