Gull, diamanter og edle stener på Løkka!

Gullsmedene Remy Bugge og Ingvild Authen har åpnet flott gullsmedforretning på Grünerløkka.

IMG_0562Bugge & Authen er anerkjent i bransjen. De holder grunnkurs i smykketeknikk, fatteteknikk, gravering, emaljekunst og kreative teknikker. De er begge entusiaster og brenner for gullsmedfaget.

Kursene holdes i deres opprinnelige atelier over David Andersen, i ærverdige lokaler med utsikt over Oslos tak og en touch av storbyliv. I toppetasjen i Karl Johans gate 20 (som du kun finner frem til etter å ha blitt geleidet via snirklete trappeganger), har de i årevis reparert, men også skapt egne kolleksjoner av smykker. Håndverk og kunnskap står i fokus.

PIC_0372

– Utvalget av egne arbeider her, spenner over ringer, kjeder, ørepynt og armbånd med perler, fargede stener og diamanter. Mye er håndlaget og med egen design, og vi bruker skikkelige materialer så smykkene blir holdbare og av ekstra god kvalitet. Det er viktig for oss, forteller Ingvild og viser frem noen flotte perleringer. En har stor sort Tahitiperle besatt med diamanter, en annen er gyllen med Golden Southsea perle. En tredje med hvit Akoya perle, har firkantet ring. Og den sitter perfekt på fingeren! Ingvild viser hvordan ringene har skikkelige med gull, det spares ikke på materialet.

Calypso hvg tahiti 6200,-

Remy er utdannet gemmolog og er spesialist på å velge ut flotte stener.

– Her er utvalget av fargede stener, vi er ekstra glade i dem og de er inspirerende å skape noe ut fra. Vi har smykker her med ametyster, topas, rosenkvarts og citriner. Hovedsakelig er det quarts som er vakre stener når de er slipt riktig. Vi har valgt å legge oss på gode priser, så mange blir positivt overrasket, forteller Remy. Han forklarer at de etter hvert skal satse på nettbutikk og kommer ikke bare til å konkurrere med det norske markedet, men internasjonalt og nordmenns impulskjøp på feriereiser.

Briolette gg krysopras 2500,-

I neste monter sees et flott utvalg av diamantringer og –ørepynt, alt tegnet og montert av Bugge & Authen duoen.

– Vi er gode på fatting. Disse diamantringene – og alt vi lager – er solide saker, forklarer Remy.

Davy Jones Treasure roségull, tahitiperle og diamanter 33000,-

Den nye gullsmedforretningen bugner av flotte smykker, også av andre merker. Kundene skal få en godt oversikt på hva som rører seg spesielt innen norsk smykkedesign.

– Vi representer mange designere og merker som Opro, Vera Bublyk, Ulrikke Vogt, Uri Design av Marte R. Uri, Fyndel av Karl Oskar Breivik, Kaja Gjedebo, Khione, Grannycords av Marit Kjærstad og Torstein Knutson, og Noru Diamonds. Mange av designerne skaper med sølv og fargede stener, mens Opro er spesialister på emalje, forklarer Ingvild.

Hva sier smykketrenden dette året?

– Vi ser fortsatt mye roségull, vi har tegnet gifteringer i rosé nå nylig. Stackingringer er et annet fenomen med mange tynne ringer brukt sammen. Det samme gjelder for armbånd, flere brukes samtidig for en ekstra effekt, sier Remy.

Finner ikke kunden hva de ønsker her, så lages alt på bestilling.

– Det er bare å komme innom, vi designer, velger ut materialer, stener og lager alt for hånd, avslutter Remy Bugge og Ingvild Authen som har flyttet arbeidspultene til den nye forretningen. I enden av lokalet skal de skape skinnende gjenstander og snakke med kundene som kommer innom. Velkommen!

Ahoy, Hvg, south sea 7500,-

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *