Slik lages en designerflakong – Quatre fra juvelerhuset Boucheron

ARTIST

Frédéric Boucheron skapte smykker, ringer, tiara og kroner for kjente personer, kongelige og maharajaer. Boucherons historie er preget av eksotiske reiser til India og Rajasthan, møte med maharajaene i store palasser og kister med edle stener. En ekte eventyrhistorie!

FREDERIC_BOUCHERON_PORTRAIT

Boucheron har forretning og atelier på den kjente Place Vendôme nr 26 i Paris. Her har firmaet holdt til fra 1893. Montrene viser nye kolleksjoner med perler og fargerike edle steiner med ekstra skinnende glans.

PLACE_VENDOME

En av de bestselgende kolleksjonene er ringer i ulike gulfarger, med navn Quatre. Quatre serien ble først lansert i 2004 og kommer årlig ut med fornyet design. Konseptet forblir likt, og består av 4 forskjellige felt med spesiell Boucheron design og diamanter. Kombinasjonen av ulike gulltoner, diamanter og teknikker – på fagspråket kalles de grosgrain, gadroon og Clou de Paris, gjør Quatre lett gjenkjennelig.

BAGUE_QUATRE_COMPOSITION_1

Boucheron har et team av bransjens beste gullsmeder som sitter over forretningen på Place Vendôme og jobber med høy grad av konsentrasjon. Det kreves presisjon og faglig dyktighet å sette sammen de ulike delene og skapte perfekte Quatre ringer.

BOUCHERON_QUATRE_PR_PACKSHOT_FEMME

Smykkekunsten er også inspirasjon for Boucherons nye duft, – nettopp med navn Quatre som hyllest til den flotte ringdesignen. Flakongen kommer i tungt glass, med roségull og hvit emalje, nyanser lånt fra “White Edition” modellen i Quatre. Under flakongen er gadroon motivet gravert inn som et lite kunstverk. Fokus er riktignok på korken som er en kopi av en Quatre ring.

Utfordringen med å skape korken, var å reprodusere Quatre på en troverdig måte. Den skulle se like håndverksmessig perfekt utført ut som originalen. Valget falt på en vriversjon, en ny og kreativ variant for å åpne flakongen.

JASMIN

Og duften? Quatre fra Boucheron dufter som en nydelig, mild sommerdag. Du kjenner først friskhet fra appelsiner, mandariner og rips, som går over til aroma fra roser og sjasminer av beste kvalitet, med en touch av litchi. Duften avrundes med fylde fra musk og sedertre.

ANTOINE_MAISONDIEU

Antoine Maisondieu er en av parfymørene som har skapt den nye Quatre duften for juvelerhuset Boucheron.

SAVOIR_FAIRE_BOUCHERON_2

Boucherons gullsmeder «in action».

SAVOIR_FAIRE_BOUCHERON_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *