Molitor – din nye destinasjon i Paris

Utendørsbasseng, Molitor _MG_9294enfuse2-pt

Atmosfæren i Paris om våren er praktfull. Det å slentre gatelangs, sette seg ned på en café, se på livet og nyte solskinnet, er en opplevelse. Paris ligger kun et par timers flytur unna Oslo, og byr alltid på opplevelser.

Selv om du har vært i storbyen før, har Paris noe nytt å by på. Sist ut er den spennende storby resorten Molitor som ligger i en oase av grønt parkanlegg ved Bois de Boulogne og tennisbanen Roland Gaross.

Barområde, Molitor IMG_8786

Store basseng, spaanlegg, kunstgalleri, restaurant, bar og artdeco stil. Hotell Molitor er det nye treffstedet i Paris. Fredelig beliggende off Champs-Elysées ved Bois de Boulogne

Molitor har en interessant historie, her ble den første bikinien vist på et moteshow i 1946. Bygget fra 1929 har to store basseng, et ute og det andre innendørs. Molitor var treffsted for avant garde eliten i Paris og her ble det arrangerte gallamiddager, motevisninger og ulike evenement. I 60 år var Molitor populært for sin glamorøse atmosfære og spesielle beliggenhet.

Kunst inspirert fra Molitors tidligere tider IMG_8799

Molitor ble stengt i 1989 og registrert som en historisk og verneverdig bygning. Da ingen grep fatt i muligheten for renovering, strømmet kunstnere til, de slo seg ned i de tomme lokalene og dekorerte veggene med graffiti. Veggene stod som blanke lerreter og fristet med kreative muligheter.

Kunstinstallasjon ved bassenget IMG_8827

I fjor gjenåpnet Molitor til fordums prakt i godt bevart artdeco stil med bassenger og som hotell. Før oppussingsjobben startet, var bygget dekket med grafitti og ledelsen bestemte seg for å samarbeide med gatekunstnere gjennom prosjektet Poolartlife. Det er en non-profit organisasjon som lar inntektene gå uavkortet til kunstnerne.

Dessert med badenymfe, Molitor IMG_8661

For en langweekend er hotell Molitor helt perfekt. Her er restaurant som lager menyer etter sesongens råvarer, og med lokale bakere og konditorer for ferske brød, deilige kaker og fargerike desserter. En av dessertene har til og med bilde av en bikinikledd dame som en link til historien.

Rommene er langt større enn på hotell i Paris sentrum og har flott utsikt mot bassengene. Det å bade er en av opplevelsene her. Det største er innendørsbassenget på 46 meter og glasstak så du alltid kan være nær elementene. Utendørsbassenget er på 33 meter med solstoler, cafe og mulighet for massasje. De er begge oppvarmet og helårsåpne. Daglig holdes vanngymnastikk hvis du ønsker å delta i fellesklasser utover hotellets gym med moderne apparater.

Spa Clarins molitor-artdeco design-©Michel Trehet

Spaanlegget er et av de aller nyeste i Paris. Molitor Spa by Clarins tilbyr avanserte behandlinger for kropp og ansikt, og avdelingen på 1700 m2 har 11 behandlingsrom, tørr badstue, dampbadstue, spesialdusjer, hvilerom, frisør, barberer, neglesalong og servering av frukt og urtete. Det å veksle mellom å svømme, ta en behandling i spaet, slappe av i jacuzzi og hvilerom, før du nyter en lunch eller middag er helt perfekt for en helgetur. Her kan du gjenvinne balanse, og finne fred og ro i en uoppdaget del av Paris, kun kort vei fra de store avenyene, museene og moteforretningene.

Spa Clarins molitor-dobbeltrom-©Michel Trehet

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *