Diors rosehage

Biancalana IMG_2797

– Velkommen til Le Domaine de Manon!

En smilende Carole Biancalana møter meg i porten til den berømte rosehagen nær Grasse i Syd-Frankrike. Her dyrkes Centifolia rosene, en spesiell og velduftende art som er den mest eksklusive varianten til parfymeproduksjon.

– Alle rosene jeg dyrker er kun for Dior, forklarer Carole i det vi går ut blant roserankene.

Carole knipser av noen roser og legger dem i hendene mine. Mmmm, de dufter vidunderlig! Jeg må stikke nesen ned i de myke kronbladene igjen og lukte, lenge… Roseduften er frisk, med et visst sitruspreg og litt kryddertone. De avgir en nesten hypnotisk aroma, og jeg blir stående og lukte lenge. Caroles roser gjør meg lykkelig.

Roser i Diors hage IMG_2789

– Det er jordsmonnet av leire og det spesielle mikroklimaet her som skaper den spesielle roseduften. Vi dyrker økologisk og er like påpasselig som vinbønder, forklarer Carole som driver den flotte gården sammen med sin familie.

Det ligger mye arbeid i å vedlikeholde et slikt nivå på blomstene. Plantene må pleies året rundt, så det er sjelden mulighet for ferie.

– Jeg har tatt et valg, denne jobben er en livsstil. Det å dyrke blomster tar mye tid, men jeg elsker det. Diors parfymør Francois Demachy kommer hit jevnlig og sjekker rosene sammen med meg. Han er like lidenskapelig opptatt av blomster og vet at rosekvaliteten er avgjørende for Diors høye nivå på prestisjeduftene. Rosene på Domaine de Manon høstes for hånd og brukes til J’adore L’or, en eksklusiv utgave av hovedduften J’adore. Vi har ikke så stor produksjon, derfor går alt med til den spesielle utgaven, avslutter Carole Biancalana engasjert.

Alle de håndplukkede rosene fraktes daglig i sesongen til råvareprodusenten i Grasse som lager essensen. Det er kostelige saker som verdsettes som gull i duftindustrien.

Neste gang du påfører deg deilige duftdråper fra J’adore, kan du sende Carole og hennes dedikerte rosekunst en takknemlig tanke. Hun steller rosebuskene med omtanke og kjærlighet, nettopp for at du skal ha en velduftende glede og en god opplevelse hver gang du parfymerer deg.

J'adore L'or

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *